Dve godine od potpisivanja Briselskog sporazuma. Šta sad?

Izvor: Vesti-online.com, 19.Apr.2015, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve godine od potpisivanja Briselskog sporazuma. Šta sad?

Na današnji dan (19. april) pre dve godine zvaničnici Srbije i samoproglašenog Kosova potpisali su u Briselu sporazum o normalizaciji odnosa, koji još nije u potpunosti proveden.

Dogovor, koji su mnogi ocenili kao istorijski, nakon višemesečnih razgovora potpisali su tadašnji premijeri Srbije i samoproglašenog Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači, uz posredstvo visokog predstavnika EU Ketrin Ešton.

Beogradski zvaničnici tvrde da je srpska strana ispunila sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << obaveze, dok je na Prištini da ispuni prvih šest od 15 tačaka sporazuma, od kojih je prva osnivanje zajednice srpskih opština.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je ranije da je Srbija provela sve tačke od sedme do petnaeste, dok prvih šest nije ni dirnuto, jer ih Priština ne sprovodi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dve godine od potpisivanja Briselskog sporazuma

Izvor: Studio B, 19.Apr.2015

Prvi sporazum o principima normalizacije odnosa Beograda i Prištine, poznat kao Briselski sporazum, potpisan je na današnji dan pre dve godine...Sporazum su ispred Republike Srbije potpisali tadašnji premijer Ivica Dačić i šef kosovske vlade Hašim Tači, uz prisustvo bivše šefice evropske diplomatije...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.