Drecun i Rajhel o odnosu Beograda i Prištine

Izvor: Akter, 02.Okt.2014, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun i Rajhel o odnosu Beograda i Prištine

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun i Ernest Rajhel saglasili su se da je neophodno nastaviti normalizaciju odnosa Beograda i Prištine

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije posle sastanka, Drecun je naveo da je podrška EU, posebno Nemačke, kao njene najznačajnije članice, veoma bitna za Srbiju.

Dodao je da zajednički treba raditi na daljem procesu normalizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << odnosa Beograda i Prištine, čime se daje doprinos stabilnosti u regionu i evropskoj perspektivi, ne samo Srbije, već celog regiona Jugoistočne Evrope.

Drecun je ukazao da je bezbednost Srba na Kosovu i dalje nezadovoljavajuća, i rekao da će formiranje zajednice srpskih opština biti ključno za povećanje bezbednosti, ekonomski prosperitet Srba i održiv povratak raseljenih, piše u saopštenju.

Drecun je kazao da se bezbednosna situacija na Kosovu poboljšava od početka primene Briselskog sporazuma, ali da treba intenzivno raditi na povećanju stepena bezbednosti Srba i drugih nealbanaca na Kosovu.

Rajhel je naglasio važnost pokrenutog procesa političkog dijaloga, koji će omogućiti potpunu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i pomirenje Srba i kosovskih Albanaca.

Rajhel je, kako se navodi, istakao da je bitno da se izbegne politička instrumentalizacija pitanja bezbednosti Srba i Albanaca na Kosovu.

Drecun i Rejhel su razgovarali i o postojećoj opasnosti od radikalnog islama i ekstremizma, koji predstavlja veliki bezbednosni izazov za celu Evropu.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.