Drecun: Rama pokušava da provocira

Izvor: RTS, 23.Okt.2014, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Rama pokušava da provocira

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenjuje da premijer Albanije Edi Rama pokušava da svojim ekstremnim izjavama obesmisli posetu Beogradu i da odgovornost za to prebaci na Srbiju.

Milovan Drecun smatra da, kad iz Tirane stižu poruke da Srbija treba da se odrekne dela svoje teritorije, onda to nisu prosperitetne poruke već poruke destabilizacije, prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Nije put regiona u Evropsku uniju jednostrana promena međunarodno priznatih granica", ističe Drecun i dodaje da EU ima potpuno drugačije standarde.

Prema njegovim rečima, Rama pokušava da svojim vrlo agresivnim, "čak ekstremnim izjavama obesmisli predstojeću posetu" i da provocira, a da odgovornost prebaci na Srbiju.

"To nije put kojim treba da idemo napred. Ja nemam više nikakvu dilemu da se radi o jednoj dobro osmišljenoj, orkestriranoj kampanji iz Tirane sa namerom da se preko velikoalbanskih poruka destabilizuje situacija u regionu", ističe Drecun.

Kako kaže, Srbija neće nasesti na takve pokušaje provociranja.

"Srbija je opredeljena da štiti svoj teritorijalni integritet, da nastavi proces normalizacije sa Prištinom i da razvija dobrosusedske odnose sa Albanijom. Kako sada stvari stoje, nema iskrene želje od strane Albanije da i ona krene tim putem", zaključio je Drecun.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.