Đurić čestitao Dan studenata Prištinskog univerziteta

Izvor: RTS, 23.Apr.2017, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić čestitao Dan studenata Prištinskog univerziteta

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je Dan studenata Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
"U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, svim studentima Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mitrovici čestitam Dan studenata", ističe se u čestitki.
Đurić je istakao da je Prištinski univerzitet sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici jedna je od ključnih nacionalnih institucija i simbol prisustva Republike Srbije na Kosovu i Metohiji.
"Nastavak postojanja i razvijanja vašeg univerziteta u okviru obrazovnog sistema Republike Srbije jeste cilj od ključnog državnog i nacionalnog interesa, i nikome neće biti dozvoljeno da taj status ospori. Sinergijski spoj ekonomije, nauke i tehnološkog napretka jeste osnov razvoja svakog savremenog društva i država Srbija ulažići u vas ulaže u sopstvenu budućnost", napomenuo je Đurić.
On je dodao da će vreme koje je pred nama biti obeleženo brojnim izazovima za srpski narod, pogotovo za Srbe u našoj južnoj pokrajini.
"Da bi smo na te izazove odgovorili, potrebna nam je vaša snaga, energija i mudrost, vaše znanje i nove ideje. Obaveza nas u Vladi Republike Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiju je da brinemo o kvalitetu vašeg studiranja i da vam obezbedimo uslove za afirmaciju vašeg truda i onoga što ste naučili", ističe se u čestitki.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.