Đurić: Sutra hitna sednica Vlade povodom zahteva Prištine

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Sutra hitna sednica Vlade povodom zahteva Prištine

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da bi sutra trebalo da bude održana hitna sednica Vlade Srbije povodom, kako je ocenio, "skandaloznih zahteva" koje je postavila predstavnica Prištine Edita Tahiri.

"O svemu sam obavestio presdsednika Vlade Srbije", kazao je Đurić za televiziju Pink.

On je rekao da ti zahtevi znače da Priština odustaje od dijaloga sa Beogradom, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jer unapred zna da ih u Srbiji niko neće prihvatiti i da o tome neće imati s kim da razgovaraju.

List Blic i Pink su preneli da je delegacija Prištine predstavila nove uslove za dijalog s Beogradom u kojima se traže garancije EU da će članstvo Srbije u Uniji biti uslovljeno "priznavanjem države Kosovo".

Prema tim saznanjima, Priština traži uspostavljanje granice između "država Kosovo i Srbija", poštovanje susedstva, saradnju na poljima od interesa "za obe države", ratnu odštetu, a od EU garanciju da će članstvo Srbije u Uniji biti uslovljeno "priznavanjem države Kosovo".

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozirev naveo je u saopštenju da je Tаhiri time jаvno poručilа dа je njen uslov zа uređivаnje međusobnih odnosа Beogrаdа i Prištine da Srbija priznа jednostrаno proglаšenu nezаvisnost Kosovа.

"Očekujemo i dа Evropskа unijа, kаo posrednik u stаtusno neutrаlnom dijаlogu, sаdа kаdа pred sobom imаmo аspirаcije Edite Tаhiri i u formi zvаničnog dokumentа, iznese jаsаn stаv o tome dа li i evropskа аdministrаcijа želi dа se nаrednа fаzа dijаlogа odvijа u ovаkvom okviru", kazao je Kozirev.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Zahtevi Prištine su skandalozni, hitna sednica Vlade

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2016

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da bi sutra trebalo da bude održana hitna sednica Vlade Srbije povodom, kako je ocenio, "skandaloznih zahteva" koje je postavila predstavnica Prištine Edita Tahiri..."O svemu sam obavestio predsednika Vlade Srbije", kazao je Đurić...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.