Đurić: Protest u Prištini zbog loše ekonomske situacije

Izvor: Blic, 28.Jan.2015, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Protest u Prištini zbog loše ekonomske situacije

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da su osnova protesta pokreta Samoopredeljenje održanog u Prištini loša ekonomska situacija na Kosovu i nezadovoljstvo gradjana time što uska elita drži vlast.

"U podtekstu ovih demonstracija su loša ekonomska situacija i nezadovoljstvo time da jedna uska elita drži vlast potpuno hermetički", kazao je Đurić za Radio-televiziju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije (RTS).

Komentarišući zahteve za smenjivanje ministra za povratak i zajednice Aleksandra Jablanovića, Djurić je kazao da se od srpskih članova kosovske vlade očekuje da ostvare dobre rezultate za srpsku zajednicu.

Prema njegovim rečima, to im je, prilikom nedavne poste Kosovu i Metohiji, poručio i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Ako u tom segmentu ne budu dali rezultate, možda će neko iz Beograda tražiti od njih da se povuku", rekao je Đurić i dodao da su zahtevi izrečeni na protestu u Prištini upućeni protiv svih do sada postignutih sporazuma.

Kako je naveo, u Briselu 9. februara razgovaraće se o stvaranju Zajednice srpskih opština, kao i o pitanju imovine, ne samo Kombinata "Trepča", nego i "mnogih drugih bogatstava bitnih za život".

"Rešavanje pitanja imovine je ključni deo suštinske normalizacije odnosa u Pokrajini. Želimo da se načnu ozbiljne teme, narednih dana imaćemo pripremne razgovore za Brisel", kazao je Đurić.

On je naveo da je dijalog u Briselu "samo jedan od koraka u procesu normalizacije odnosa kojoj je Srbija potpuno posvećena".

Komentarišući sudjenje na Kosovu lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću, Đurić je izrazio nadu da će Ivanović "konačno uskoro dobiti pravo na fer sudjenje" i pravo da bude na slobodi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.