Đurić: Posle godinu i po dana počinju razgovori o ZSO

Izvor: Studio B, 24.Maj.2015, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Posle godinu i po dana počinju razgovori o ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je večeras da u utorak konačno, posle godinu i po dana, u Briselu počinju razgovori o Zajednici srpskih opština.

Đurić je za Dnevnik RTS-a rekao da će srpska delegacija, u kojoj će biti i predstavnici Srba sa KiM, otići u Brisel da izbori prava Srba i naglasio da su ti razgovori veoma važni.

Govoreći o platformi za Kosovo i Metohiju koju je pisao predsednik Srbije Tomislav >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Nikolić, Đurić je naveo da se o tome još nije raspravljalo i dodao da bi prepustio predsedniku i premijeru da obaveste javnost o tome.

"Meni je srce puno kad vidim da se na najvišem nivou radi na rešavanju kosovskog problema i to je značajno za naš narod", rekao je Đurić.

On je istakao da ima mnogo ekstremizma u južnoj srpskoj pokrajini i podsetio na užasne snimke iz Sirije na kojima se vidi da albanski ekstremisti čine strašne zločine.

Đurić kaže da to jeste razlog za brigu i nespokoj, ali ističe da državni organi preduzimaju sve što je potrebno.

"Trebalo bi da bude jasno da sa srpskim narodom ne treba da se igra, jer iza njih stoji Srbija", poručio je Đurić.

Kada je reč o pravosuđu, Đurić je podsetio na ogromnu tradiciju srpskog pravosuđa.

Konkurs za 48 sudija i 15 tužilaca srpske i drugih nacionalnosti na Kosovu i Metohiji, ističe u ponedeljak, a još uvek se niko nije prijavio.

Direktor Kancelarije za KiM očekuje da se sutra prijave kandidati za sve pozicije. Poručio je da sudije i tužioci deluju odgovorno i da će sutra biti predat spisak sudija i tužilaca u skladu sa sporazumom.

Đurić očekuje da će oni od 1. septembra zauzeti svoje pozicije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Izbori,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Sutra u Briselu razgovori o formiranju ZOS

Izvor: Akter, 25.Maj.2015, 18:03

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, Marko Đurić otputovao je za Brisel gde bi sutra trebalo da učestvuje u razgovorima s Vladom Kosova o formiranju Zajednice srpskih opština

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.