Đurić: Neredi su albanski izgovor za Brisel

Izvor: RTS, 29.Jan.2015, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Neredi su albanski izgovor za Brisel

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da se može očekivati da će u Briselu albanski predstavnici koristiti nerede u Prištini kao izgovor za manju fleksibilnost ili nemogućnost da se sprovedu neki dogovori, poput ovlašćenja Zajednice srpskih opština.
Marko Đurić je rekao za RTS da ako srpski članovi pokrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlade ne ispune ono što se od njih očekuje za srpsku zajednicu, možda će i srpska strana biti ta koja će tražiti njihovu smenu.

Napominje kako je važno da budemo iskreni prema samima sebi i reći da ne možemo očekivati ni od jedne albanske političke partije blagonaklon odnos prema Srbima na Kosovu i Metohiji.
"Osim ako im međunarodna zajednica ne stavi do znanja da im je to u interesu zbog drugih ciljeva. Svi oni gledaju Srbe još uvek kroz ratne naočare i većina lidera je iz tih ratnih redova", napomenuo je direktor Kancelarije za KIM.
Đurić smatra da je najveći izvor nestabilnosti uvek bilo donošenje i sprovođenje rešenja o kojima javnost nije obaveštena.
"Sa strane Vlade Srbije mogu da potvrdim da ćemo naše ljude na KiM potpuno i jasno informisati o svim dogovorima, ali ne mogu da garantujem da albanska strana posle satanaka u Briselu i dalje neće ponovo izlaziti sa potpuno drugačijim izjavama od dogovorenog", naglasio je Đurić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ðurić očekuje da neredi budu albanski izgovor u Briselu

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jan.2015

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić rekao je danas da se može očekivati da će u Briselu albanski predstavnici koristiti nerede u Prištini kao izgovor za manju fleksibilnost ili nemogućnost da se sprovedu neki dogovori, poput ovlašćenja Zajednice srpskih opština..."Ako srpski...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Đurić: Očekujem da neredi u Prištini budu albanski izgovor u Briselu

Izvor: Kurir, 29.Jan.2015

Osim ako im međunarodna zajednica ne stavi do znanja da im je to u interesu zbog drugih ciljeva. Svi oni gledaju Srbe i dalje kroz ratne naočare i većina lidera je iz tih ratnih redova, istakao je direktor Kancelarije za KIM..BEOGRAD- Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.