Đurić: Konačno počinju razgovori o ZSO

Izvor: RTS, 24.Maj.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Konačno počinju razgovori o ZSO

U utorak konačno, posle godinu i po dana u Briselu počinju razgovori o Zajednici srpskih opština, rekao je za RTS direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.
Marko Đurić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da će srpska delegacija, u kojoj će biti i predstavnici Srba sa KiM, otići u Brisel da izbori prava Srba. Istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da su ti razgovori veoma važni.

Govoreći o platformi za Kosovo i Metohiju koju je pisao predsednik Tomislav Nikolić, Đurić je naveo da se o tome još nije raspravljalo.
Kako je istakao, prepustio bi predsedniku i premijeru da obaveste javnost o tome.
"Meni je srce puno kad vidim da se na najvišem nivou radi na rešavanju kosovskog problema i to je značajno za naš narod", rekao je Đurić.
Istakao je da ima mnogo ekstremizma u južnoj srpskoj pokrajini i podsetio na užasne snimke iz Sirije na kojima se vidi da albanski ekstremisti čine strašne zločine.
Đurić kaže da to jeste razlog za brigu i nespokoj, ali ističe da državni organi preduzimaju sve što je potrebno.
"Trebalo bi da bude jasno da sa srpskim narodom ne treba da se igra, jer iza njih stoji Srbija", poručio je Đurić.
Kada je reč o pravosuđu, Đurić je podsetio na oromnu tradiciju srpskog pravosuđa.
Konkurs za 48 sudija i 15 tužilaca srpske i drugih nacionalnosti na Kosovu i Metohiji, ističe u ponedeljak, a još uvek se niko nije prijavio.
Direktor Kancelarije za KiM očekuje da se sutra prijave kandidati za sve pozicije. Poručio je da sudije i tužioci deluju odgovorno i da će sutra biti predat spisak sudija i tužilaca u skladu sa sporazumom.
Đurić očekuje da će oni od 1. septembra zauzeti svoje pozicije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.