Đurić: Dodatni pritisak na Srbiju da prizna Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2015, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Dodatni pritisak na Srbiju da prizna Kosovo

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da postoji novi amandman na predlog platforme za pregovaračko Poglavlje 35 kojim se dodatno pogoršavaju uslovi za evrointegracije Srbije i vrši pritisak da se Srbija natera da direktno ili indirektno prizna nezavisnost Kosova.

"Premijer Aleksandar Vučić veoma ozbiljno razmišlja o tome na koji način posmatrati budućnost procesa dijaloga, političkog života u zemlji, možda i same vlade", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Đurić je za RTS.

Đurić je rekao da se amandmanom vrši dodatni pritisak na Srbiju u pokušaju da se Srbija natera da direktno ili indirektno prizna nezavisnost Kosova.

On je rekao da će premijer, kao i cela vlada, u narednim danima veoma intenzivno razmišljati o tome šta i kako dalje.

Predlagač amandman je Nemačka, a podržavaju ga Velika Britanija i Hrvatska.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi nemački uslov - (in)direktno priznanje Kosova

Izvor: B92, 13.Okt.2015

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da postoji novi amandman na predlog platforme za pregovaračko poglavlje 35...Kako je rekao, tim amandmanom se dodatno pogoršavaju uslovi za evrointegracije Srbije i vrši pritisak da se Srbija natera da direktno ili indirektno prizna nezavisnost...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.