Da kažem svi Srbi u istoj državi, završio bih na jarbolu

Izvor: B92, 20.Apr.2017, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da kažem "svi Srbi u istoj državi", završio bih na jarbolu

Beograd -- Premijer i izabrani predsednik Aleksandar Vučić rekao je da izjave vezane za ujedinjenje Albanije i Kosova ostaju samo u domenu želja.

Vučić je zamolio njihove protagoniste da ne izlaze u javnost sa tako nečim, jer to ne doprinosi dobrim odnosima u regionu.

"Mi ih molimo, ponavljam, molimo da sa takvim izjavama, ma šta mislili, ne izlaze u javnost, jer to ne doprinosi dobrim odnosima u regionu, niti stvaranju atmosfere saradnje i zajedničkog rada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na važnim projektima", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, nakon sastanka sa predstavnicima fabrika odbrambene industrije.

Vučić je dodao i da je svima jasno da se to neće dogoditi, bez obzira na nečije želje.

Premijer Srbije je pozvao predstavnike Evropske unije da reaguju na te izjave i dodao da bi, kada bi on izjavio da svi Srbi treba da žive u istoj državi, verovatno bio okačen u Briselu na jarbol, umesto neke od zastava koje tamo vise.

Vučić je rekao da Vlada Srbije ne želi nikoga da vređa i ne izjavljuje ništa slično, jer razmišlja isključivo o dobroj i uspešnoj ekonomiji i boljem životnom standardu građana.

"Upravo je tema rasta našeg bruto-društvenog proizvoda bila dominantna na sednici Vlade, kojoj su prisustvovali predstavnici Svetske banke. Kako da se privredni rast uveća i jedna od stvari, od mera kojom nismo bili zadovoljni, su naša kapitalna ulaganja. Ne uslovi koje obezbeđujemo, jer je to sada mnogo bolje nego pre, već trošenje novca da bude veće od strane države. I da bude pametnije potrošeno na takav način da se vrati kroz veća primanja radnika i veće profite fabrika", rekao je Vučić.

Predsednik Kosova Hašim Tači i premijer Albanije Edi Rama najavili su prethodnih dana da bi bilo dobro da dođe do ujedinjenja Kosova i Albanije, odnosno da svi Albanci regiona žive u jednoj državi, ako izbledi evropska perspektiva Zapadnog Balkana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Da kažem 'svi Srbi u istoj državi', završio bih na jarbolu

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2017

BEOGRAD - Premijer i novoizabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izjave vezane za ujedinjenje Albanije i Kosova ostaju samo u domenu želja...Vučić je zamolio njihove protagoniste da ne izlaze u javnost sa takvim izjavama, jer to ne doprinosi dobrim odnosima u regionu..."Mi ih molimo,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.