DSS TRAŽI ODRŽAVANJE LOKALNIH IZBORA NA KOSOVU

Izvor: Kurir, 08.Mar.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS TRAŽI ODRŽAVANJE LOKALNIH IZBORA NA KOSOVU

Neodržavanje lokalnih izbora na KiM značilo bi gašenje srpskih institucija u južnoj srpskoj pokrajini i time bi bio zaokružen proces nezavisnosti lažne države Kosovo, rekao Nenad Popović

KOSOVSKA MITROVICA - Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Nenad Popović rekao je danas da je od "najveće važnosti" da Srbija održi lokalne izbore na Kosovu i Metohiji uprkos pritiscima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Evropske unije.

"Neodržavanje lokalnih izbora na KiM značilo bi gašenje srpskih institucija u južnoj srpskoj pokrajini i time bi bio zaokružen proces nezavisnosti lažne države Kosovo", rekao je Popović na predstavljanju ekonomskog programa DS S u Kosovskoj Mitrovici. Potpredsednik DSS je, kako se navodi u saopštenju stranke, naveo da bi Srbija bila mnogo sposobnija da brani državne i nacionalne interese na Kosovu kada bi bila politički neutralna, jer tada ne bi bila u obavezi da ispunjava svaki zahtev Evropske unije.

Popović je na predstavljanju dokumenta pod nazivom "Program razvoja Srbije od 2012. do 2017. godine" istakao da su dva glavna cilja tog dokumenta rešavanje problema nezaposlenosti i nelikvidnosti domaće privrede. Prema njegovim rečima, neophodno je osnivanje razvojne banke koja bi pomogla privredi srednjeročnim i dugoročnim kreditima, kao i formiranje interventnog fonda za pomoć velikim privrednim sistemima zahvaćenim krizom. "Razvoj velikih privrednih sistema istovremeno obezbeđuje razvoj celokupne privrede Srbije jer krupna proizvodnja vezuje za sebe veliki broj malih i srednjih preduzeća", naveo je Popović.

Dodao je da je neophodno osnivanje izvozne banke koja bi pružala direktne podsticaje domaćim preduzećima za izvoz na tržište Rusije i EU. Poseban deo ekonomskog programa DS S posvećen je održivom ekonomskom razvoju srpske zajednice na Kosovu i Metohiji koji, prema programu, "mora da bude podržan od strane države i njenih organa". "Država mora da učini sve da obezbedi ekonomske preduslove za zaustavljanje iseljavanja i povratak pripadnika srpske zajednice na Kosovo i Metohiju", naveo je Popović. Kao glavne mere za postizanje tog cilja DŠ predlaže ulaganje u revitalizaciju Trepče, davanje posebnih olakšica za investitore koji ulažu na Kosovo, pokretanje podsticajnih programa za razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i razvoj putne infrastrukture koji bi obezbedio da privreda Pokrajine bude što više uključena u privredne tokove Srbije.

U programu je posebno istaknut značaj obezbeđivanja pune zaštite imovine građana, preduzeća i države Srbije od "bespravnog korišćenja i nelegalne privatizacije od strane nelegalnih organa vlasti" na Kosovu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.