DSS:Sporazum o bezuslovnom kretanju - paradoks

Izvor: Akter, 22.Sep.2014, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS:Sporazum o bezuslovnom kretanju - paradoks

Pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) ocenio je danas da briselski sporazum o bezuslovnom kretanju kroz Srbiju osoba s dokumentima "samoproglašene države Kosovo" predstavlja veliki paradoks i novo posredno priznanje nezavisnosti Kosova

"Sporazum nije statusno neutralan i još je jedan dokaz o posrednom priznanju nezavisne države Kosovo od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << zvaničnih vlasti u Beogradu", navodi se u saopštenju DSS-a i dodaje da je dogovor "postignut u tišini i sa željom da se sakrije od javnosti Srbije".

DSS ocenjuje da je paradoks to što gradjani države Srbije u južnoj srpskoj pokrajini nemaju slobodu kretanja, dok gradjani samoproglašene republike Kosovo sa separtatističkim dokumentima mogu slobodno da se kreću od Horgoša do Dragaša.

Demokratska stranka Srbije podseća javnost Srbije da gradjani Kosova i Metohije izuzev stanovika severa, i to samo na severu Kosova i Metohije, sa ličnim dokumentima države Srbije niti mogu niti smeju da se kreću južnom srpskom pokrajinom.

U saopštenju se dalje dodaje da svaka osoba koju Kosovska policija zaustavi južno od Ibra, s kolima i dokumentima države Srbije se krivično procesuira s rigoroznim kaznama od oduzimanja vozila do tri meseca zatvora".

                                                                                                             

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.