DESETA “BAJK ROK MISIJA”: Baka Desa (87) iz Šapca stigla na motoru sa unukom u Kosovsku Mitrovicu (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Jun.2016, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DESETA “BAJK ROK MISIJA”: Baka Desa (87) iz Šapca stigla na motoru sa unukom u Kosovsku Mitrovicu (FOTO) (VIDEO)

Od ranih jutarnjih časova bajkeri su pristizali sa svih strana u podeljeni grad na Ibru. Oko 18 časova zagrmela je severna Kosovska Mitrovica kada je stigla najveća grupa bajkera, krećući se u pravcu glavnog mosta na Ibru, izmedju špalira Mitrovčana koji su izašli da ih pozdrave. Tradicionalnim upisivanjem krugova ispred glavnog mosta bajkeri su se uputili ka ploči kod tehničke škole gde će se večeras održati deseti jubilarni Bajk-rok koncert.

Na motoru sa svojim unukom stigla >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je i “nana Desa” 87-mogodišnja baka koja ima šest praunuka.

- Neki misle da je to teško, a nije, kad nešto voliš nije ti ništa teško – rekla je Desanka Stanković iz Šapca, koja redovno posećuje moto skupove sa svojim unukom Dragoljubom.

Nasmejana i dobro raspoložena nana Desa kojoj je ovo sedmi dolazak u Kosovsku Mitrovicu sa bajkerima dodaje da “voli motore zato što ih vole moja deca i zato što volim da im ispunjavam želje”.

Foto: Telegraf

Nekada Mitrovačka snajka, kaže da voli “Mitrovicu više nego njena deca” koja su tu rođena i otkriva da Stankovići južno od Ibra poseduju i kuću i zemlju koju nikada neće otuđiti.

Njen unuk Dragoljub, nije izosato ni jednu od prethodnih deset godina i uveren je da je ovo tradicija koja nikada neće prestati.

Foto: Telegraf

- Kao i uvek, narod nas je dočekao u velikom broju, srodili smo se, prepoznajemo se, ovo je obostrana podrška, uvek je dobar provod, lepo je biti na mestu gde ti se raduju i gde si dobro došao, a dolazimo u znak podrške narodu na Kosovu – kaže Dragoljub.

Za desetu jubilarnu poveo je i nanu.

- Nana me svuda prati, ja je pozovem i kažem nano idemo i idemo - kaže Dragoljub član MK “Čivija” iz Šapca.

Foto: Telegraf

Iako je bilo najavljeno da će doći oko 2.000 bajkera, u Kosovsku Mitrovicu je, prema rečima Dušana Stankovića iz MK “Harley Davidson” stiglo preko 600 bajkera, jer je u više gradova održano moto – skupova, pa su premor, a i nedostatak sredstava razlog ovolikog broja pridošlih bajkera.

- Ovo je jubilarna deseta Bajk rok misija, prezadovoljni smo, naš narod, srpska sveta zemlja, ovde smo uvek dobro došli i dobro dočekani, što nam daje elan za svaku sledeću, a naš moto je već dobro poznat “Uvek uz svoj narod” - rekao je Stanković.

Foto: Telegraf

On je istakao da je ovogodišnja bajk rok misija održana uz veliku podršku i logistiku Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije na čelu sa Markom Đurićem i Željkom Jovićem.

Bajkeri su Mitrovčanima, sa kojima će se družiti naredna dva dana za jubilarnu desetu Bajk rok misiju, pored tradicionalnog rok koncerta i paljenja guma, pripremili vatromet.

Koncert će biti održan na platou kod tehničke škole "Mihajlo Petrović Alas", a nastupiće bend R.U.Lj.A iz Raške i grupa Predigra iz Šapca, kojima će se pridružiti lokalni rok bendovi.

Foto: Telegraf

Kao i svake godine i ove godine bajkeri su doneli poklone za mališane, ove godine oni će deci sa posebnim potrebama iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski božur” u Kosovskoj Mitrovici uručiti majice.

Ove godine većina bajkera će na Vidovdan ostati u severnoj Kosovskoj Mitrovici, gde će posle liturgije u sabornom hramu Svetog Velikomučenika Dimitrija prisustvovati otkrivanju spomenika Svetom Knezu Lazaru.

Za bajkere je obezbeđen smeštaj u balon sali u Zvečanu.

Organizatori Bajk rok misije su MK “Harley – Davidson” iz Beograd, MK Čivija iz Šapca i MK 028 iz Kosovske Mitrovice.

(S.S.)


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

DESETA BAJK ROK MISIJA Baka Desa (87) iz Sapca stigla na motoru sa unukom u Kosovsku Mitrovicu (FOTO) (VIDEO)

Izvor: medio.rs, 26.Jun.2016, 00:27

Prema rečima Dušana Stankovića iz MK Harley Davidson stiglo je, umesto 2.000, preko 600 bajkera, jer je u više gradova održano moto – skupova, pa su premor, a i nedostatak sredstava razlog ovolikog broja pridošlih bajkera

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.