Čeku: BSK će vrlo brzo prerasti u Vojsku Kosova

Izvor: Studio B, 26.Nov.2014, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeku: BSK će vrlo brzo prerasti u Vojsku Kosova

Ministar za Bezbednosne snage Kosova, Agim Čeku je izjavio da će vrlo brzo te snage prerasti u Oružane snage Kosova.

U interviju za današnje izdanje dnevnika "Epoka e re", Čeku je najavio da će ta odluka biti doneta na jednoj od prvih sednica Skupštine Kosova nakon njenog konstituisanja. "Ozvaničavanje BSK kao Vojske Kosova je odlagano zbog nedostatka funkcionisanja Skupštine Kosova.

Ja verujem da će jedna od prvih odluka nove Skupštine biti ozvaničavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Oružanih snaga Kosova. Snažno verujem u ostvarivanje ovog projekta, jer je to nacionalni projekat od izuzetnog značaja za našu zemlju i njene građane", rekao je Čeku.

Istakao je da taj proces ima snažnu i široku podršku međunarodnih saveznika Kosova. Uz to, "sve parlamenhtarne stranke su za ovu promenu i ne očekujem neki problem ili protivljenje ovom značajnom projektu. Očekujemo glasove i podršku svih jer je ozvaničavanje vojske u interesu Kosova, njegovih građana i političkih partija", smatra Čeku. Danas se na Kosovu mnogobrojnim manifetacijama i defileom njenih pripadnika obeležava Dan Bezbednosnih snaga Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.