CG, Albanija i Kosovo o granici

Izvor: B92, 25.Jul.2014, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG, Albanija i Kosovo o granici

Podgorica -- Crna Gora, Albanija i Kosovo sporazumele su se o zajedničkoj tromedji, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova u Podgorici.

Predstavnici komisija tri države su u glavnom gradu Crne Gore parafirali sporazum o "tački susreta državnih granica tri države, koja je obeležena tromedjnom graničnom oznakom" i o njenom održavanju.

Na sastanku je postignut i dogovor o sprovodjenju sporazuma o održavanju graničnih oznaka duž crnogorsko-albanske granice, potpisan u Podgorici 2009. godine.

Razgovaralo se i o nastavku utvrdjivanja državne granice izmedju Crne Gore i Kosova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sporazum Crne Gore, Albanije i Kosova o granici

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jul.2014

Crna Gora, Albanija i samoproklamovano Kosovo sporazumele su se o zajedničkoj tromeđi, saopštilo je u petak Ministarstvo unutrašnjih poslova u Podgorici. ..Dogovor je ''pao'': Hašim Tači.. ..Predstavnici komisija tri države su u glavnom gradu Crne Gore parafirali sporazum o "tački susreta...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.