ČEKANJE GARANCIJA Marić: Narednih dana će se znati vise o ski centru Brezovica

Izvor: Blic, 31.Maj.2016, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČEKANJE GARANCIJA Marić: Narednih dana će se znati vise o ski centru Brezovica

Ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Ljubomir Marić izjavio je da danas ističe rok do kada francusko-andorski konzormcijum treba da dostavi neophodne bankovne garancije za ranije potpisani ugovor o gradnji ski-centra na Brezovici.

Prema tom ugovoru, konzorcijum MDP konsalting treba da obezbedi 163 miliona evra za izgradnju novog ski-centra na Brezovici.

Marić kaže da bez ispunjenja tih preduslova ugovor ne može da stupi na snagu i da će se tek narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dana znati nešto više o tome.

Prema Marićevim rečima, kosovsko Ministarstvo trgovine i industrije, koje upravlja ovim projektom, obavestilo je da je neka dokumentacija dostavljena i da je formirana stručna komisija, čiji su članovi predstavnici svih ministarstava koji čine medjuministarsku grupu.

"U narednim danima očekujemo da imamo mišljenje te grupe da vidimo da li je to što je od dokumentacije stiglo ono što je i traženo, odnosno da li su Francuzi bili u stanju da zatvore finansijsku konstrukciju", rekao je Marić novinarima nakon predstavljanja projekta izgradnje povratničkog naselja Sunčana dolina na Kosovu i Metohiji.

Za Marića je upitno to što je MDP konzorcijum čekao praktično poslednji dan za dostavljanje dokumentacije.

Ukoliko ova investicija propadne, Marić kaže da će biti predloženo da se ide na širenje kapaciteta, ali i novog sigurnog investitora koji bi, kako kaže, trebalo da bude iz bližeg okruženja.

Marić je uveren da priča o Brezovici može da bude uspešnija i da taj ski centar može da bude u vrhu ski-centara u okruženju.

Plan francuskog investitora predvidja rušenje celog skijališta i hotela Molike, a najveći deo te imovine je imovina Ineks ski-centra Brezovica. U njemu je zaposleno 176 radnika, a sa radom Ski-centra se direktno povezuje još 150 radnika koji rade na samom skijalištu. Iz Ministarstva privrede Srbije navode da je evidentan pritisak samozvane Privatizacione agencije Kosova, koja zahteva da se izvrši registracija preduzeća kod kosovskih institucija.

Prištinska Koha ditore javila je ranije danas da kosovskom ministarstvu trgovine i industrije još nije stigao izveštaj sa bankarskim garancijama francuskog konzorcijuma koji sa kosovskom vladom ima potpisan ugovor o gradnji novog ski-centra Brezovica.

Prištinski dnevnik navodi da, iako je prvobitno bilo rečeno da rok za predaju izveštaja ističe danas u podne, granica za njegovo podnošenje je utorak u ponoć.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.