Britanski ambasador: Situacija na Kosovu je opasna

Izvor: Blic, 02.Dec.2015, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski ambasador: Situacija na Kosovu je opasna

Ambasador Velike Britanije na Kosovu Ruari O’Konel izjavio je da se Kosovo suočava sa teškom situacijom i ocenio da je dijalog jedino sredstvo za rešavanje problema.

- Situacija na Kosovu je vrlo opasna. Nadam se da svaka strana koristiti dijalog za rešavanje problema - rekao je O’Konel za RTV 21.

Prema njegovim rečima, u demokratskim državama poslanici koji gaze zakon se sami prijavljuju policiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao i da se u Velikoj Britaniji poslanici koji “gaze” zakon hapse.

- Ne želim da komentarišem ponašanje policije. Ako bi u Britaniji poslanik gazio zakon, bio bi uhapšen ili ne bi bio uopšte uhapšen jer bi se sam prijavio policiji - kazao je O’Konel.

O’Konel je zatražio da se poštuju institucije i ne koristi nasilje.

- Upotreba nasilja i nepoštovanje institucija ne pomaže rešenju krize - rekao je britanski ambasador.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Situacija na Kosovu je vrlo opasna"

Izvor: B92, 02.Dec.2015

Ambasador Velike Britanije na Kosovu Ruari O'Konel kaže da se Kosovo suočava sa teškom situacijom i ocenio da je dijalog jedino sredstvo za rešavanje problema..."Situacija na Kosovu je vrlo opasna. Nadam se da svaka strana koristiti dijalog za rešavanje problema", rekao je O Konel za RTV 21...Prema...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.