Britanac kritikuje UEFA zbog prijema tzv. Kosova u članstvo

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2016, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanac kritikuje UEFA zbog prijema tzv. Kosova u članstvo

Britanski političar, analitičar i stručnjak za Balkan Džejms Ker-Lindzi prokomentarisao je današnji prijem tzv. Kosovo u članstvo UEFA.

Ker-Lindzi je na svom Tviter nalogu napisao da bi ceo slučaj mogao da se završi na arbitražnom sudu u Lozani pošto je prekršen Statut Evropske fudbalske federacije prema kom je neophodno da država saveza koji se kandiduje mora da bude prioznata od strane Ujedinjenih nacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odnosno da ima stolicu u ovoj organizaciji, što nije slučaj kada je u pitanju tzv. Kosovo.

- Kosovo je prihvaćeo kako 55. članica UEFA. Velika vest, ali ne vidim da se uklapa u statut da zemlja mora da bude priznata od strane Ujedinjenih nacija - osim ako niste Kosovo? verujem da će ovaj slučaj svoj epilog da dobije na sudu za arbitražu u sportu, objasnio je Ker-Lindzi.

So, no joining @UEFA unless you're a member @UN - except if you're #Kosovo? Suspect this might end up here: https://t.co/2WRQOJ1I16— James Ker-Lindsay (@JamesKerLindsay) May 3, 2016

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.