Braća Demaku podnose ostavke na stranačke i državne funkcije, nakon presude za ratne zločine

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Okt.2016, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Braća Demaku podnose ostavke na stranačke i državne funkcije, nakon presude za ratne zločine

Gradonačlenik Glogovca i predsednik odbora Demokratske partije Kosova (DPK) Nedžat Dermaku i poslanik DPK u Skupštini Kosova Fadilj Dermaku najavili su danas da će podneti ostavke na sve funkcije, nakon potvrde presude za ratne zločine u slučaju "Drenica dva".

"Ja ću sutra podneti ostavku na funkciju gradonačelanika i predsednika ogranka DPK u Glogovcu", izjavio je Nedžat Dermaku prištinskoj agenciji Kosovapres.

Nedžat Dermaku je rekao da je presuda nepravedna >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i da je on i njegov brat Fadilj neće prihvatiti, jer oni nisu izvršili ratne zločine za koje se terete.

Apelacioni sud u Prištini potvrdio je presudu optuženima za ratne zločine u slučaju "Drenica dva", koju je 27. maja prošle godine doneo Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici, saopštio je danas advokat Tom Gaši.

Desetorica optuženih terete se da su u selu Likovce u avgustu i septembru 1998. godine napravili zatvor Oslobodilačke vojske Kosova u kojem su počinili ratne zločine nad civilima.

Apelacioni sud smanjio je kaznu jedino Sulejmanu Seljimiju sa osam na sedam godina zatvora.

Prema presudi Isni Tači osuđen je na 6,5 godina zatvora, Zećir Dermaki na šest, Jehir Dermak na šest, a na po tri godine osuđeni su Agim Demaj, Driton Demaj, Baškim Demaj i Seljaman Demaj.

Advokati odbrane su najavili žalbe Vrhovnom sudu Kosova uz nadu da će "pobediti pravda i da neće biti presuda koje su politički diktirane".

DPK je partija koja čini vladajuću većinu na Kosovu i čiji je lider aktuelni predsednik Kosova Hašim Tači.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ostavke braće Damaku nakon presude za ratne zločine

Izvor: B92, 24.Okt.2016

Priština -- Gradonačlenik Glogovca i predsednik odbora DPK Nedžat Dermaku i poslanik DPK u kosovskoj skupštini Fadilj Dermaku najavili su da će podneti ostavke...Na tu odluku su se odlučili posle potvrde presude za ratne zločine u slučaju "Drenica dva"..."Ja ću sutra podneti ostavku na funkciju...

Nastavak na B92...

Ostavka gradonačelnika Glogovca posle presude za zločin

Izvor: N1 televizija, 25.Okt.2016, 16:04

Gradonačelnik Glogovca i predsednik ogranka Demokratske partije Kosova (DPK) Nedžat Dermaku podneo je ostavku na mesto gradonačelnika i predsednika ogranka te partije u Glogovcu...Povod za podnošenje ostavke je jučerašnja presuda Apelacionog suda kojom je potvrđena presuda Osnovnog suda u Mitrovici...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.