Božović: Odluku o pritvoru Ivanoviću očekujemo sutra

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović: Odluku o pritvoru Ivanoviću očekujemo sutra

Kosovska Mitrovica - Zamenik predsednika Građanske inicijative SDP Ksenija Božović izrazila je nadu da će odluka o pritvoru lideru SDP Oliveru Ivanoviću biti doneta sutra i da će mu biti omogućeno da se brani sa slobode.

Božović je kazala da po prethodnoj odluci pritvor Ivanoviću ističe 27.aprila, ali da je u pitanju vikend te da zbog toga sutra očekuju donošenje odluke.

“Očekujemo da već sutra, 25.aprila oni donesu odluku I nadamo se da će ta odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biti da se njemu omogući da se brani sa slobode” – kazala je Božović gostujući u programu mitrovičkog radija “Kontakt Plus”.

Ona je izrazila nadu da će nadležni, kako je rekla, shvatiti ozbiljnost situacije, kao I da nemaju vise razloga koje su ranije navodili da Ivanovića drže u pritvoru.

“

- Mi smo i juče rekli da ne želimo da utičemo na sudski proces, ali navodimo da više nema razloga da on bude u pritvoru i njegovim puštanjem na slobodu omogućiće mu da se i on aktivno uključi u svoju odbranu” -– kazala je Božović.

Predstavnici GI SDP juče su predstavnicima Euleksa i specijalnom predstavniku EU na Kosovu Samuelu ŽŽbogaru predali peticiju sa 10.116 potpisa kojom se tražži da se lideru SDP Oliveru Ivanoviću omogući odbrana sa slobode.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović uhapššen je krajem januara, zbog sumnje da je učestvovao u zločinima počinjenim na Kosovu tokom 1999. i 2000. godine, uključujući teško ubistvo.

Nakon višše od mesec dana provedenih u pritvoru u Prišštini on je oko nedelju dana šštrajkovao glađu zahtevajući da bude premeššten u pritvor u Severnoj Mitrovici što se i dogodilo 12. marta.

Ivanović je jedan od pritvorenih Srba na Kosovu za koje je Vlada Srbije dala garancije da će u slučaju da mu se dozvoli odbrana sa slobode biti u svakom trenutku dostupan ovdašnjem pravosuđu.

Događaji za koje se Ivanović tereti su već bili predmet UNMIK pravosuđa na Kosovu, 2001. godine, kada je suđeno Igoru Simiću za događaje od 14. aprila 1999, a 2003. suđeno je Stevi ŽŽigiću za događaje od 3. februara 2000.

U oba slučaja su bile oslobađajuće presude i u oba slučaja je sasluššano puno svedoka koji su detaljno svedočili o tome šta se tada deššavalo, ali nije bilo svedoka koji su teretili Olivera Ivanovića.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Božović: Odluku o pritvoru očekujemo sutra

Izvor: Akter, 24.Apr.2014

Zamenik predsednika GI SDP Ksenija Božović izrazila je nadu da će odluka o pritvoru Oliveru Ivanoviću biti doneta sutra

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.