Bogdanović: Niko ne sme da puca na Kfor, ali ni na Srbe

Izvor: Kurir, 02.Jun.2012, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Niko ne sme da puca na Kfor, ali ni na Srbe

Ministar za Kosovo i Metohiju smatra da ne bi bilo pametno da se postavljaju nove barikade na severu Kosova

RUDARE - Komentarišući jučerašnje događaje u selu rudare i ranjavanje troje Srba i dvojice pripadnika Kfora Goran Bogdanovića, ministar za Kosovo i Metohiju, rekao je za Kuriru da je "nedopustivo da se puca na Kfor, kao što je nedopustivo da se puca na Srbe".

Bogdanović je rekao da, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prema njegovom mišljenju, "ne bi bilo pametno da se postavljaju nove barikade na severu Kosova".

"Kfor je rešen da ruši barikade i postavljanje novih ne bi donelo ništa novo. Svi problemi se moraju rešavati dogovorom", rekao je ministar za Kosovo i Metohiju.

Prema njegovim rečima, namera vlasti u Prištini da otvore kancelariju u severnoj Mitrovici je čišta provokacija.

"To će samo dići tenzije na severu. Ne mogu se tako rešavati problemi. Otvaranje kancelarije može samo još više da zakomplikuje situaciju. Otvaranje te kancelarije može da izazove nove sukobe, ali mi nećemo nasesti na provokacije", rekao je Bogdanović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.