Bogdanović: Apsurdno je da sam dobio stan

Izvor: Blic, 18.Apr.2014, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Apsurdno je da sam dobio stan

Bivši ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović negirao je večeras navode izveštaja Anektnog odbora Skupštine Srbije o nenamenskom trošenju para na KiM i ocenio da je izveštaj nepotpun i nejasan.

U izveštaju se, između ostalog navodi, da je potrebno proveriti tačnost navoda "da je od iznosa za remont hidroelektrane Gazivode 2008. godine isplaćenom vlasniku firme iz Beograda Gojku Vrtikapi posredstvom bivšeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << direktora Elektrokosmeta Radoja Krečkovića, jednom ministru za KiM kupljen stan u Beogradu".

U to vreme, 2008. godine, ministri su bili Goran Bogdanović i Slobodan Samardžić.

- Iznenadila me je takva tvrdnja, mislim da je to apsurd, jer Ministarstvo nije davalo novac hidroelektrani, da je davalo, možda bih i posumnjao. Za sebe mogu da tvrdim 100 odsto da nisam dobio stan - rekao je Bogdanović za Radio-televiziju Srbije.

On je naveo da je izveštaj nepotpun i nejasan i upitao zašto se kasnilo sedam meseci s njegovim podnošenjem.

- Vrlo je indikativno zašto nije objavljen i usvojen pre sedam meseci, sada se stvara sumnja da je izveštaj štelovan - ocenio je Bogdanović.

Sa njim se složio i jedan od članova Anektnog odbora Zoran Ostojić koji je naglasio da u izveštaju nema ni reči o švercu nafte i rudniku "Trepča".

Reagujući na izjave Bogdanovića i Ostojića, član Anektnog odbora Dejan Rajčić je odgovrio da "Trepča" nije bila budžetski korisnik. Rajčić nije želeo da pojasni, zašto nije decidno navedeno ime ministra koji je navodno dobio stan, već je istakao da to treba da utvrde nadležni organi.

Anketni odbor, čiji je zadatak bio da utvrdi da li je na KiM od 2000. do 2012. bilo zloupotreba novca iz budžeta, formiran je aprila 2013. Njegovi članovi boravili su 60 dana na Kosovu, a svoj izveštaj trebali su da podnesu još u septembru.

Izveštaj je podnet u ponedeljak 14. aprila 2014. i u njemu je konstatovano da je na Kosovu je od 2000. do 2012. utrošeno 2,8 milijarde evra budžetskih sredstava i da je deo nenamenski potrošen.

Navedeni su konkretni primeri gde su uočene zloupotrebe, kojih je najviše bilo prilikom realizacije infrastrukutrnih projekata, kao i iz oblasti zdravstva i prosvete.

Pročitajte još: Anketni odbor: "Patriote" sa Kosova se bogatile potkradajući državni budžet. Na šta je otišlo 3 milijarde evra Kako je arčen novac za Kosovo: Izgradnja nedovršene zgrade u selu Žaže koštala više od 1.500 evra po kvadratu Vulin: Zašto se ćutalo o zloupotrebama na Kosovu?

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.