Blic: Vučić burno reagovao na sastanku u Briselu

Izvor: RTS, 13.Okt.2015, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic": Vučić burno reagovao na sastanku u Briselu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić burno je reagovao tokom sastanka u Briselu, na kome je između ostalog rekao i da se Srbija držala svoje reči, ali da svi drugi svoje obaveze nisu ispunili, piše "Blic".
Kako taj list navodi na svom sajtu, u Briselu su pale tešške reči između premijera Srbije Aleksandra Vučića i zamenika kosovskog premijera Haššima Tačija, prenosi Tanjug.
"Nemojte >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << višše da mi govorite o poglavljima. Ako hoćete otvorite ih, ako nećete nemojte", burno je reagovao Vučić na neformalnom sastanku sa ššeficom diplomatije EU Federikom Mogerini i kosovskim premijerom Isom Mustafom.
Premijer Vučić je rekao da se "Srbija držžala svoje reči, ali da svi drugi svoje obaveze nisu ispunili", podsećajući da kosovska vlada i dalje nije donela uredbu o formiranju Zajednice srpskih opšština, a da dogovor o katastru jošš iz 2011. godine uopššte nije počela da implementira.
Vučić je ošštro osudio hapššenja Srba na Brezovici i pokuššaj učlanjenja Kosova u Unesko bez znanja Srbije, ne samo od prišštinske strane već i od najvećeg broja članica EU.
Blic dodaje i da su razgovori bili teški, a da je doššlo i do verbalnog sukoba između Vučića i Tačija.
Pozivajući se na svoje izvore, Blic navodi da će o nemačkom amandmanu za pregovaračko poglavlje 35 za dva do tri dana biti razgovora u držžavnom vrhu u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVAĐA U BRISELU: Teške reči između Vučića i Tačija!

Izvor: Kurir, 13.Okt.2015

Nemojte više da mi govorite o poglavljima. Ako hoćete otvorite ih, ako nećete nemojte, burno je reagovao premijer Srbije...BRISEL - Teški razgovori delegacije Srbije u pregovorima sa Prištinom obeležili su današnje briselske pregovore. O prijemu Prištine u UNESKO nije bilo dogovora..."Nemojte...

Nastavak na Kurir...

Srbija se držala svoje reči

Izvor: Akter, 14.Okt.2015, 09:33

Premijer Srbije Aleksandra Vuči je sinoć u Briselu rekao da se "Srbija držala svoje reči, ali da svi drugi svoje obaveze nisu ispunili"..Nemojte više da mi govorite o poglavljima, ako hoćete otvorite ih, ako nećete nemojte, rekao je, prema navodima Blica, premijer Srbije Aleksandar Vučić na...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.