Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Apr.2017, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajrami: Univerzitet u Severnoj Mitrovici ne može biti deo ZSO

Ministar obrazovanja, nauke i tehnologije Kosova Arsim Bajrami ocenio je danas kao neprihvatljive izjave predstavnika Srpske liste da Univerzitet u severnom delu Mitrovice treba da bude integrisan u Zajednicu srpskh opština (ZSO).

Bajrami je za list Koha ditore kazao da je visoko obrazovanje nadležnost centralnih institucija Kosova, i da ZSO treba da se bavi lokalnim pitanjima "a ne politikom na centralnom nivou".

"Zakon o visokom obrazovanju je pitanje vlade, a ne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << lokalne politike, tako da ni u kom slučaju niti na bilo koji način Univerzitet u severnoj Mitrovici ne može biti pod ingerencijom ZSO", kazao je Bajrami.

Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je ranije da Univerzitet u Severnoj Mitrovici "mora biti u okviru ZSO" dok je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Marko Đurić ocenio da ta visokoškolska ustanova predstavlja jednu od "ključnih nacionalnih institucija i simbol prisustva Srbije na Kosovu i Metohiji".

Đurić je rekao da nastavak postojanja i razvoja tog univerziteta u okviru obrazovnog sistema Srbije predstavlja "ključni državni i nacionalni interes" i dodao da "neće nikome dozvoliti da taj status dovede u pitanje".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Bajrami: Univerzitet u Severnoj Mitrovici ne može biti deo ZSO

Izvor: Beta, 24.Apr.2017

Ministar obrazovanja, nauke i tehnologije Kosova Arsim Bajrami ocenio je danas kao neprihvatljive izjave predstavnika Srpske liste da Univerzitet u severnom delu Mitrovice treba da bude integrisan u Zajednicu srpskih opština (ZSO).Bajrami je za list Koha ditore kazao da je visoko obrazovanje nadležnost...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.