Bajden stigao na Kosovo, na dočeku Tači i Keljmendi

Izvor: N1 televizija, 16.Avg.2016, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajden stigao na Kosovo, na dočeku Tači i Keljmendi

Potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden doputovao je na Kosovo.

Avion američkog potpredsednika je na prištinski aerodrom "Adem Jašari" sleteo u 21.40 časova, a dočekali su ga predsednik Hašim Tači i njegova supruga, kao i olimpijska šampionka u džudou Majljinda Keljmendi.

Sa njim su na aerodromu bili i ambasador SAD na Kosovu Greg Delavije i ambasadorka Kosova u SAD Vljore Čitaku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Nakon obilaska počasne jedinice Bezbednosnih snaga Kosova i pozdrava sa članovima dve delegacije, kolona vozila u kojima je i američki potpredsednik, je krenula prema Prištini. Duž celog puta kojim treba da prođe kolona su preduzete bezbednosne mere na najvišem nivou.

Priština je sva u znaku dolaska drugog čoveka američke administracije. Okićena je američkim i kosovskim zastavama i portretima američkog potpredsednika.

Bajden će se susresti sa premijerom i predsednikom Kosova, Isom Mustafom i Hašimom Tačijem. Posle susreta sa predsednikom Tačijem biće i kratkih izjava za medije.

Tokom ceremonije koju organizuje Vlada Kosova, Bajden i njegova supruga posetiće mesto u blizini američke vojne baze Bondstil, gde će prisustvovati svečanosti povodom imenovanja ulice u čast njegovog sina Boa Bajdena (46), koji je preminuo 2015. godine.

Potpredsednik SAD će se u tom mestu obratiti građanima.

Supruga američkog potpredsednika će, kako je najavljeno, posetiti manastir Gračanica, gde će se susresti sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem.

Bajdenu je ovo treća i završna posetu Kosovu od kako je na funkciji potpredsednika SAD.

Potpredsednik SAD je prethodno boravio u Beogradu gde se susreo sa predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksadrom Vučićem.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.