Azemu Sulji određen pritvor od 30 dana

Izvor: B92, 30.Apr.2016, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azemu Sulji određen pritvor od 30 dana

Priština -- Bivšem poslaniku Skupštine Kosova Azem Sulji osumnjičenom da je vođa kriminalne grupe određen je pritvor od 30 dana.

Protiv njega se vodi istraga zbog organizovanog kriminala, pranja novca, zloupotreba službenog položaja, falsifikovanja zvaničnih dokumenata i davanja i primanja mita.

Sulja se juče predao Euleksu i saslušan je u Osnovnom sudu u Prištini.

"Sudija prethodnog postupka Euleksa izdao je nalog za hapšenje Sulje 26. aprila. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << On je uhapšen 29. aprila i izveden pred sudiju koji mu je danas odredio pritvor od 30 dana", navedeno je u saopštenju iz Osnovnog suda u Prištini.

Sud je 27. aprila odredio pritvor za šest osoba koji su prema saopštenju Državnog tužilaštva Kosova deo organizovane kriminalne grupe na čijem je čelu bio Azem Sulja.

"Članovi ove kriminalne grupe su sarađivali i svako je imao posebnu ulogu, kako bi Kosovu oduzeli društvenu imovinu u vrednosti od oko 30 miliona evra putem kriminala, falsifikovanjem dokumenata i davanjem mita javnim činovnicima", navedeno je u saopštenju Državnog tužilaštva Kosova.

Advokat Sulje, Tom Gaši je rekao je da je pritvor Sulje politički motivisan.

Advokat Tom Gaši je na televiziji Klan Kosova Srbe nazvao pogrdnim imenom, što je najoštrije osudila Srpska lista.

Gaši je u petak uveče nekoliko puta u toku emisije na televiziji Klan Kosova nazvao Srbe pogrdnim imenom "škije", uprkos insistiranju voditelja emisije da je takav govor neprihvatljiv i da se Gaši izvini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.