Apelacioni sud potvrdio presude u slučaju Drenica dva

Izvor: B92, 24.Okt.2016, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apelacioni sud potvrdio presude u slučaju Drenica dva

Priština -- Apelacioni sud u Prištini potvrdio je presudu optuženima za ratne zločine u slučaju "Drenica dva" koju je prošle godine doneo Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici.

Desetorica optuženih terete se da su u selu Likovce u avgustu i septembru 1998. godine napravili zatvor Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u kojem su počinili ratne zločine nad civilima.

Apelacioni sud smanjio je kaznu jedino Sulejmanu Seljimiju sa osam na sedam godina zatvora.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << presudi Isni Tači osuđen je na 6,5 godina zatvora, Zećir Dermaki na šest, Jehir Dermak na šest, a na po tri godine osuđeni su Agim Demaj, Driton Demaj, Baškim Demaj i Seljaman Demaj, kao i Fadilj Demaku koji je poslanik u Skupštini Kosova i Nedžat Demaku, aktuelni gradonačelnik Glogovca.

Advokat Tom Gaši ocenio je na svom Fejsbuk nalogu da je presuda skandalozna i "pravi masakar pravde".

"Presuda Apelacionog suda je doneta prepisivanjem presude Osnovnog suda u Mitrovici iz 2015. godine, kada su svi osuđeni bez dokaza. To je politička presuda u obliku pravne presude", saopštio je advokat Tom Gaši.

On je najavio da će advokati odbrane podneti žalbe Vrhovnom sudu Kosova uz nadu da će "pobediti pravda i da neće biti presuda koje su politički diktirane".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Apelacioni sud potvrdio presude u slučaju Drenica dva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Okt.2016

Apelacioni sud u Prištini potvrdio je presudu optuženima za ratne zločine u slučaju "Drenica dva", koju je 27. maja prošle godine doneo Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici, saopštio je danas advokat Tom Gaši. Desetorica optuženih terete se da su u selu Likovce u avgustu i septembru 1998. godine...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.