Alfa TV: Grupa iz Gnjilana odgovorna za napad

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2015, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alfa TV: Grupa iz Gnjilana odgovorna za napad

SKOPLJE - Makedonska Alfa televizija javila je da je utvrđen identitet petorice od ukupno 40 naoružanih osoba koji su napali karaulu u selu Gošnice, navodeći da su svi iz Gnjilana i da je njihov vođa izvjesni komandant Dževair Ademi.

Na sajtu te televizije objavljeno je da je ta petorka poznata makedonskim bezbjednosnim službama i službama u regionu.

Prošle noći je u karaulu u makedonskom selu Gošince, u opštini Lipkovo, upalo 40 naoružanih maskiranih osoba, najvjerovatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << s Kosova.

Karaula Gošince nalazi se iznad Kumanova, na granici sa Kosovom. U neposrednoj blizini je i karaula Tanuševci, a riječ je o dvjema tačkama koje su prve napadnute 2001. kada su članovi OVK-a na tom području proglasili slobodnu teritoriju.

Portparol makedonskog MUP-a Ivo Kotevski potvrdio je ranije da je u selu Gošince izvršen teroristički napad, kada je 40 maskiranih i naoružanih osoba sa oznakama OVK nekoliko sati zaposjelo karaulu u kojoj su bila dežurna četiri policajca.

Napad se, prema njegovim riječima, dogodio u 2.30, a nakon upada naoružanih osoba policajci su razoružani, trojicu su vezali, udarali ih istovremeno snimajući kamerom, prenio je makedonski "Fokus".

Napadači su, kazao je Kotevski, govorili albanski, a jedan od njih se policajcima obratio na lošem makedonskom jeziku riječima: "Mi smo pripadnici OVK, prenesite svima da ne može da vas spase ni Nikola Gruevski, ni Ali Ahmeti, niko ne smije da se popne ovdje, jer će svi biti likvidirani".

Kada su napadači otišli, dodao je, policajac kome nisu bile vezane ruke je odvezao ostalu trojicu kolega i zajedno su se pješice spustili u selo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Teroristički napad izvršili Albanci iz Gnjilana?

Izvor: BanjalukaLive.com, 21.Apr.2015

Makedonska Alfa televizija javila je da je utvrđen identitet petorice od ukupno 40 naoružanih osoba koji su napali karaulu u selu Gošnice, navodeći da su svi iz Gnjilana i da je njihov vođa izvjesni komandant Dževair Ademi. Na sajtu te televizije objavljeno je da je ta petorka poznata makedonskim...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.