ANA zapretila ratom!

Izvor: Večernje novosti, 30.Avg.2016, 07:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"ANA" zapretila ratom!

Tenzije na Čakoru, najava neprijateljstva zbog sporazuma o demarkaciji Crne Gore i Kosova. Zbog stava albanskih ekstremista, crnogorski specijalci u stanju pripravnosti PRETNjE "Albanske narodne armije" da će doći do rata Albanaca i Crnogoraca ako 1. septembra bude ratifikovan sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom podigle su tenzije podno Čakora, ali i pripravnost crnogorskog SAJ-a koji se iz Podgorice preselio na "sporni teren"! Oko 30 pripadnika te jedinice svakodnevno >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << obilazi prostor koji deli južnu srpsku pokrajinu i Crnu Goru. Povodom najnovijih dešavanja reagovao je crnogorski predsednik Filip Vujanović koji veruje da će se sve završiti kako je dogovoreno u Beču, avgusta prošle godine kada je potpisan sporazum. - Na Kosovu niko nema nikakvog razloga da prema Crnoj Gori iskazuje bilo kakvo nezadovoljstvo, jer to nije zaslužila - kazao je Vujanović. - U svim situacijama pokazali smo da imamo državu koja svojoj bezbednosti daje pravi značaj i adekvatan odnos. Iako je najavljeno iz Prištine da će prekosutra kosovski parlament ratifikovati sporazum o granici sa Crnom Gorom, to nije izvesno, jer je neophodno obezbediti dvotrećinsku većinu, a prema informacijama koje stižu iz Prištine do nje će teško doći vladajuća koalicija Hašima Tačija i Ise Mustafe. Opozicija "traži" da im Milo Đukanović "vrati" osam hiljada hektara plodne zemlje, gde se nalaze "njihovi" katuni. Koalicija na vlasti - Demokratske partije Kosova i Demokratskog saveza Kosova - ima 61 poslanika u pokrajinskoj skupštini, što je nedovoljno čak i ako ruke za ratifikaciju podigne 20 poslanika manjinskih naroda, jer, kako se priča, neizvesnost produžava nekoliko poslanika Mustafine partije, koji su najavili da će glasati protiv ratifikacije. Ne zna se da li će doći do preokreta, ali ako ga ne bude, najverovatnije neće biti ni sednice parlamenta. Gradonačlenik Prištine i član opozicionog "Samoopredeljenja" Špend Ahmeti izjavio je za list "Epoka e re" da njegova stranka želi dobre odnose sa Crnom Gorom, ali da "granica nije tamo gde je bila i da prema tome demarkacija neće proći". - Treba da se započnu pregovori o novoj verziji sporazuma prihvatljivoj za sve - stav je Ahmetija. Sporazum o razgraničenju Crne Gore i Kosova potpisan je u avgustu prošle godine u Beču i postavljen je na osnovu administrativne linije po Ustavu SFRJ iz 1974. godine. BULATOVIĆ: BRUKA ZA CRNU GORU - TO što je završeno u Beču nastavak je politike Mila Đukanovića i njenog sramnog čina, priznavanja lažne države Kosova. To je bio i ostao najsramniji događaj u istoriji Crne Gore, koji je direktni udar na Srbiju i njene nacionalne interese - kazao je za "Novosti" Predrag Bulatović, član parlamentarnog Odbora za odbranu i bezbednost, iz DF. - U ovom slučaju Srbiji se čini šteta jer se krši Rezolucija SB 1244, dok Crna Gora ima samo bruku!
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"ANA" zapretila ratom Crnoj Gori

Izvor: Mondo, 30.Avg.2016

Tenzije na Čakoru - najava neprijateljstva zbog sporazuma o demarkaciji Crne Gore i Kosova. Zbog stava albanskih ekstremista, crnogorski specijalci u stanju pripravnosti...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..  Pretnje tzv. "Albanske narodne armije" da će doći do rata Albanaca i Crnogoraca ako...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.