Večiti na oprezu: Petar Rakićević je slobodan igrač!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Sep.2016, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večiti na oprezu: Petar Rakićević je slobodan igrač!

Talentovani košarkaš više nije član Metalca

Metalac nastavlja da živi, ali klub kreće novim putem. I to bez trojice važnih igrača - Petra Rakićevića, Dušana Kutlešića i Nikole Kočovića, javlja Sportski žurnal.

Dok će informacija da će tim sa Kolubare ipak ostati u životu bar još jednu godinu, te da će takmičenje nastaviti u Košarkaškoj ligi Srbije, vest da je jedan od najboljih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mladih igrača u Srbiji dobio odrešene ruke u potrazi za novom sredinom posebno je obradovala beogradske večite rivale - Crvenu zvezdu i Partizan.

Podsetimo, dva najveća srpska kluba praktično još od prethodne sezone prate igre i razvoj mladog reprezentativca Srbije, a dugo je figurirao i kao pojačanje i u redovima srpskog i jadranskog šampiona, ali i u klubu iz Humske.

Ipak, dugo je trajala opšta neizvesnost da li će Metalac uopšte preživeti burno leto i nastaviti sa radom, a kako je Rakićević imao ugovor svi zainteresovani klubovi bili su u obavezi da popularnim Poskocima uplate određeno obeštećenje. Sada te prepreke više nema.

"Deo dugovanja vraćen je kroz davanje ispisnice trojici igrača - Petru Rakićeviću, Dušanu Kutlešiću i Nikoli Kočoviću. To nije zanemarljivo. Dobili smo i neke pogodnosti kada su u pitanju prevoz i ishrana igrača, ali ne bih o detaljima. Jednostavno, prinuđeni smo da u trenutku u kojem se nalazimo prihvatamo opcije koje su za nas najpovoljnije. Verujem da će ovaj tim imati podršku valjevske publike i svakog čoveka kojem je stalo do kluba", rekao je prvi čovek Metalca Duško Đukanović za Sportski žurnal.

Sada ostaje pitanje - ko će prvi doći do Rakićevića? Partizan, Crvena zvezda ili neko treći? Šuškalo se da je Parni valjak dugo imao određenu prednost, ali sada ni crveno-beli nisu tako daleko. Sve zavisi od toga šta će igrač, kao i njegov agent Aleksandar Rašković, odlučiti.

Što se Metalca tiče, klub započinje prvu fazu oporavka. Posle sastanka predstavnika kluba i rukovodstva gradske vlasti donet je zajednički zaključak da je u opštem interesu da se Metalac ne ugasi i da se svim raspoloživim sredstvima omogući da tim stane na stabilnije noge.

Ekipu iz Valjeva će u novoj sezoni voditi renomirani trener Mihailo Poček, dok će roster činiti uglavnom lokalni košarkaši, uz još nekoliko povratnika.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

ZVEZDA I PARTIZAN BI MOGLI DA OTPOČNU TRKU: Talentovani plejmejker slobodan igrač, ko će pre do njega?

Izvor: HotSport.rs, 27.Sep.2016

Iz Valjeva je stigla vest koja bi mogla da obraduje uprave Crvene zvezde i Partizana, ali i otpočne trku večitih za vredno pojačanje.. . Dileme više nema. Metalac i Petar Rakićević su se rastali. Mladi plejmejker je slobodan igrač, a zainteresovanih klubova ima. Prednjače večiti rivali Crvena...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.