Ulice u širem centru Valjeva pod vodom

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulice u širem centru Valjeva pod vodom

Gotovo sve ulice u širem centru Valjeva su pod vodom, a preti izlivanje iz korita Kolubare, Gradca i Ljubostinje, reka koje protiču kroz grad.

Na području Valjeva od 15 časova, kako pokazuju podaci meteorološke stanice HMZS u ovom gradu, palo je čak 61 litara kiše po kvadratnom metru što se, kako kažu, nije dogodilo odavno.

Tu količinu vode u tako kratkom periodu, potvrdili su "Blicu" u lokalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odeljenju sektora za vanredne situacije, gradska kišna kanalizacija jednostavno nije u stanju da primi, tako da su kolovozi i trotoari velikog broja ulica u centru grada pod vodom, iz mnogobrojnih šahti voda izbija poput gejzira, a odvijanje saobraćaja je izuzetno usporeno i otežano.

Vodostaj Kolubare, Gradca i Ljubostinje je u drastičnom porastu i ukoliko padavine ubrzo ne prestanu, ove reke će se izliti iz svojih regulisanih korita na području grada.

Ekipe valjevskog "Vodovoda" i gradske čistoće "Vidrak" su na terenu i uz pomoć cisterni, skipova i pumpi koje je dalo preduzeće "Ingrap-Omni" crpe nadzemne vode koje su najžešće trenutno zasule stambeno naselje "27. novembar", ulice u naselju Gradac gde se nalazi OŠ "Vladika Nikolaj Velimirović" u čije prizemlje je prodrla voda, staru gradsku čaršiju Tešnjar, Dušanovu i ulicu Dimitrija Tucovića.

Na vanrednom sastanku direktora javnih preduzeća i gradonačelnika dogovoren je koordinirani rad i podela posla, kako bi se sprečilo nanošenje veće štete zbog ogromne količine kiše koja je pala na Valjevo.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.