UPOZORENJE: Raste vodostaj na dvadesetak reka

Izvor: BKTV News, 24.Okt.2014, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPOZORENJE: Raste vodostaj na dvadesetak reka

Na dvadesetak reka danas i sutra prognoziran je umereni porast vodostaja, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Na Kolubari, Ubu, Ljigu, Tamnavi, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici i Resavi do danas „vodostaji će biti u umerenom porastu sa mogućnošću dostizanja granica javljanja, odnosno upozoravajućih nivoa“.
Na Mlavi, Peku, Timoku, banatskim vodotocima, manjim pritokama Južne Morave, kao i na Zapadnoj Moravi, Đetinji, Skrapežu, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Moravici i Bjelici do 25. oktobra „vodostaji će biti u umerenom porastu“.
RHMZ je u upozorenju na svom sajtu prognozirao i da će vodostaji na tim rekama približiti granicama javljanja, odnosno upozoravajućim nivoima.
U Srbiji se danas očekuje promenljivo oblačno i malo toplije vreme. Veći deo dana biće suvo, sa temperaturom do 13 stepeni. U Srbiji je jutros najhladnije na Kopaoniku, gde su u sedam časova izmerena minus četiri stepena i u Sjenici gde je temperatura vazduha iznosila minus tri stepena.
Na Kopaoniku je izmereno 17 centimetara snega, a snežni pokrivač na Zlatiboru je visok 16, u Sjenici 13, a na Crnom Vrhu četiri centimetra. Najtoplije je na Paliću, u Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi i Sremskoj Mitrovici gde je izmereno osam stepeni.  U Banatskom Karlovcu, Loznici i Velikom Gradištu izmereno je sedam, Beogradu i Negotinu šest, a u Smederevskoj Palanci i Kruševcu četiri stepena.
U Valjevu i Zaječaru izmerena su tri, a u Kragujevcu, Požegi, Kuršumliji, Nišu, Leskovcu i Dimitrovgradu dva stepena.  U Kraljevu, Ćupriji i Vranju izmeren je jedan, a na Crnom Vrhu i Zlatiboru nula stepeni.
Izvor: tanjug.rs
The post UPOZORENJE: Raste vodostaj na dvadesetak reka appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.