Počelo ispumpavanje vode sa kopa Tamnava

Izvor: Blic, 17.Sep.2014, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo ispumpavanje vode sa kopa Tamnava

spumpavanje vode sa kopa "Tamnava-Zapadno polje" u Rudarskom basenu "Kolubara" u Lazarevcu počelo je danas, a rok za završetak je 90 dana.

Taj posao finansira Svetska banka kreditom od 15 miliona evra, a angažovane su firme Energotehnika Južna Bačka iz Novog Sada i SC NEŠ Proiect Europa SRL iz Rumunije.

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić, koji je prisustvovao početku radova, izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da za sada nisu u planu restrikcije struje i da se čini sve da se stabilizuje energetski sistem, ugrožen poplavama.

On je pozvao građane da štede energiju jer je stanje u energetskom sistemu dosta teško.

Kop "Tamnava-Zapadno polje" poplavljen je u maju izlivanjem reke Kolubare i od tada je obustavljena proizvodnja uglja na toj lokaciji za potrebe termoelektrana "Nikola Tesla".

U tom kopu ima oko 167 miliona kubika vode, a RB "Kolubara" ispumpala je više od 20 miliona kubika.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počelo ispumpavanje vode s kopa Tamnava-Zapadno polje

Izvor: Beta, 17.Sep.2014

BEOGRAD, 17. septembra 2014. (Beta) - Ispumpavanje vode s kopa "Tamnava-Zapadno polje" u Rudarskom basenu "Kolubara" u Lazarevcu počelo je u sredu, a rok za završetak je 90 dana...Taj posao finansira Svetska banka kreditom od 15 miliona evra, a angažovane su firme Energotehnika Južna Bačka iz Novog...

Nastavak na Beta...

Zapadno polje suvo za tri meseca

Izvor: B92, 17.Sep.2014

U Rudarskom basenu (RB) Kolubara danas je počelo ispumpavanje vode sa kopa "Tamnava - Zapadno polje", poplavljenog u maju, a rok za završetak posla je 90 dana...Ispumpavanje sa kopa koji je pre majskih poplava proizvodio godišnje skoro 15 miliona tona uglja godišnje, finansiraće Svetska banka kreditom...

Nastavak na B92...

Potgledajte: Počelo ispumpavanje vode sa kopa Tamnava

Izvor: Blic, 17.Sep.2014

spumpavanje vode sa kopa "Tamnava-Zapadno polje" u Rudarskom basenu "Kolubara" u Lazarevcu počelo je danas, a rok za završetak je 90 dana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.