OFK petardom poslao Kolubaru u treću ligu

Izvor: Mondo, 27.Maj.2017, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OFK "petardom" poslao Kolubaru u treću ligu

Zvanično završena sezona u Prvoj ligi Srbije. Ovo su "preživeli".

Foto: MN Press

Kolo pre kraja bilo je jasno da je Mačva šampion, a da u Superligu ide i Zemun.

Međutim, ono što nije bilo jasno jeste to koji klubovi će "preživeti" odlazak u treću ligu i produžiti boravak u Prvoj ligi Srbije, a tu sudbinu nisu izbegli Kolubara i BSK Borča koji su "kratki" za dva boda u odnosu na prvi "siguran" tim ČSK Pivare iz Čelareva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Od ranije su "trećeligaši" OFK Odžaci i OFK Beograd.

Upravo je tim sa "Omladinskog stadion" bio ubedljiv protiv Kolubare (5:2) kojoj je "gorelo pod nogama" i bila im je potrebna pobeda protiv "romantičara" kako bi ostali deo "karavana", ali bez obzira što im je u tome pomogla i BSK Borča, koja je pobedila u Čelarevu (2:0), tim iz Lazarevca će od naredne sezone igrati u trećem rangu srpskog fudbala.

Šampion Mačva je pretrpeo poraz u Inđiji (2:0), dok ni "viceprvak" Zemun nije slavio na gostovanju u Vranju, pa je remizirao protiv Dinama (3:3).

Međutim, trebalo bi sačekati da istraga Fudbalskog saveza Srbije u vezi nameštanja utakmica bude sprovedena do kraja kako bismo sa sigurnošću mogli reći ko je "opstao" u Prvoj ligi.

ČSK Pivara i OFK Odžaci su pod sumnjom "štelovanja" rezultata, a podsetimo da su ove sezone oduzimanjem jednog boda već kažnjeni Mačva, Bežanija, BSK Borča i upravo Čelarevčani.

PRVA LIGA SRBIJE 30. KOLO:

Inđija - Mačva 2:0

Bežanija - Sloboda 4:1

Dinamo Vranje - Zemun 3:3

Jagodina - Proleter 3:1

Budućnost Dobanovci - Radnički Pirot 3:0

OFK Beograd - Kolubara 5:2

Sinđelić - OFK Odžaci 3:2

ČSK Pivara - BSK Borča 0:2

TABELA: Mačva 62, Zemun 61, Sloboda 54, Inđija 48, Bežanija 47, Radnički 43, Jagodina 41, Dinamo 39, Sinđelić 37, Budućnost 37, Proleter 36, ČSK Pivara 34, Kolubara 32, BSK Borča 32, OFK Odžaci 26, OFK Beograd 18.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.