Izvor: N1 televizija, 27.Jun.2017, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačno suđenje za Kolubaru, Tomić tvrdi da ne postoji dokaz

Posle gotovo šest godina, počelo je suđenje optuženima u slučaju "Kolubara". Pred Specijalnim sudom u utorak se pojavilo svih dvadesetosmoro koje Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti da su, zloupotrebom službenog položaja, oštetili rudarski basen za više od milijardu dinara, u roku od tri godine.

Izvor: N1

Dvestapetnaest strana - toliko je duga optužnica protiv bivšeg direktora rudarskog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << basena "Kolubara" Dragana Tomića, protiv 11 rukovodilaca "Kolubare" i njenih zavisnih preduzeća, ali i protiv vlasnika privatnih firmi koje su svoju mehanizaciju Kolubari davali u zakup.

Ukupno 28 optuženih koje Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti da su, u periodu od 2006. do 2009. oštetili "Kolubaru" za 1,1 milijardu dinara i to tako što su zloupotrebili službeni položaj.

Prvooptuženi Dragan Tomić, u to vreme član Demokratske stranke Srbije, a sada samostalnog DSS-a, za N1 kaže da je pozadina ovog suđenja zapravo politička.

„Optužnica je jedan politički pamflet od prve do poslednje strane. Nema ni jedan jedini dokaz da smo mi, ova ekipa ovde, krivi. Ne postoji dokaz. Problem jeste što je na nama da dokazujemo svoju nevinost, a ne na tužiocu da dokazuje našu krivicu. Mogu nas osuditi politički, to nije nikakav problem, to uvek može. Ali nijedan materijalni dokaz da je počinjeno kriminalno delo – nemaju“, kaže Dragan Tomić, bivši direktor RB Kolubara.

I dok Tužilaštvo veruje da će moći da dokaže da su građevinske mašine zakupljivane bez potrebe, tj. da ih je "Kolubara" plaćala čak i kada su one stajale u mestu, a da su od toga prihodovale privatne firme koje je delegirao bivši direktor Dragan Tomić, odbrana optuženih kaže da tužilaštvo za te svoje tvrdnje nema materijalne dokaze.

„Mislim da je to brod koji je građen da plovi po tihoj vodi i da neće izdržati talase i oluje koje predstoje u ovom postupku“, kaže Slaviša Knežević, advokat odbrane.

N1: Talase odbrane, pretpostavljam?

Knežević: I odbrane, a i činjenica.

Od pokretanja zvanične istrage do početka suđenja prošlo je gotovo šest godina. Te 2011. u kratkom periodu uhapšeno je tridesetak ljudi, među prvima Dragan Tomić koji je godinu dana proveo u pritvoru.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Suđenje za Kolubaru, Dragan Tomić kaže politička optužnica

Izvor: N1 televizija, 27.Jun.2017

Posle gotovo šest godina, počelo je suđenje optuženima u slučaju "Kolubara". Pred specijalnim sudom u utorak se pojavilo svih dvadesetosmoro koje Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti da su, zloupotrebom službenog položaja, oštetili rudarski basen za više od milijardu dinara, u roku od...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.