Kolubara ponovo proizvodi sušeni ugalj

Izvor: RTS, 29.Jul.2014, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kolubara" ponovo proizvodi sušeni ugalj

Ponovo je pokrenuta proizvodnja oplemenjenog uglja u pogonu "Sušara" Rudarskog basena "Kolubara", koja je zbog poplava zaustavljena 16. maja.

Prema rečima tehničkog direktora "Kolubara-Prerade", Gorana Mijatovića, zbog potapanja površinskog kopa "Tamnava-Zapadno polje" usvojeni su novi proizvodni bilansi, prenosi Tanjug.

Godišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << plan proizvodnje za "Sušaru" je umanjen i sada iznosi 320.000 tona sušenog uglja umesto ranije planiranih 550.000 tona.

To znači da do kraja godine treba osušiti 200.000 tona lignita, koji nam dolazi sa kopova Polje "D" i Polje "B" - objasnio je Mijatović.

Kako je dodao, šteta od poplave u pogonima "Sušare" bila je minimalna i popravljena je brzo, ali se na početak proizvodnje čekalo zbog sanacije štete na kopovima.

Mijatović je potvrdio da će svi radnici "Kolubare", koji su putem zaključnica upisali sušeni ugalj, dobiti naručene količine u planiranim rokovima.

Prema njegovim rečima, pored radnika "Kolubare", prioritet u snabdevanju su i kotlarnice u školama i bolnicama.

Mijatović je rekao da je u "Sušari" urađen remont i da će ona do kraja godine raditi bez zastoja.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.