Kikinda: Veliko interesovanje za ogrev

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2016, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikinda: Veliko interesovanje za ogrev

Stovarišta i drvare u Kikindi solidno su snabdeveni ogrevnim drvetom i ugljem. Cena se nije menjala već četiri godine, tako da je interesovanje za kupovinom ogreva veoma veliko. Najviše se traže kolubarski ugalj i bukovina.

Ponuda ogrevnog drveta i uglja na kikindskim stovarištima je raznovrsna. Kubik bukovine košta 5.000 dinara, dok za kubik bagrena treba da se izdvoji 4.800 dinara. U ponudi je i mešovito tvrdo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ogrevno drvo koje može da se kupi za 3.800 dinara. Sve drvare nude i usluge sečenja drva, a cena je oko deset odsto od prodajne cene ogreva.

"U odnosu na prošlu godinu, interesovanje za ogrevno drvo je veće i traži se uglavnom bukva, bagren, hrast. Traži se i cerovina, ali je bukva najinteresantnija kupcima", kaže Radovan Kračunov iz ’’Raša sistema’’ u Mokrin.

U ponudi na stovarištima je i kolubarski ugalj, koji košta sedam i po hiljada dinara, ali ga još uvek nema u slobodnoj prodaji, već samo preko sindikata. Za to vreme, Kikinđani mogu da kupe komadni ugalj iz Kovina za 7.800 dinara po toni sa prevozom. U ponudi je i jeftinija varijanta ogreva, odnosno otpadno ogrevno meko drvo koje košta od 2.000 do 2.500 dinara za kubni metar.

"Vrlo je popularno i ljudi su zainteresovani više kao vrstu za dogrevanje. Mnogi misle da je u pitanju tvrdi ogrev, ali je on od mekih lišćara koji nam nastane u procesu proizvodnje", veli Nenad Jakovljević, iz "Palet paka" u Kikindi.

Iako je ponuda vrlo raznovrsna, prodavci se žale jer se prodajna cena drva nije menjala već četiri godine, dok su se cene struje i gasa promenile nekoliko puta za to vreme. Pored toga, ističu da je drva sve manje, čak i do 30 procenata jer se većina šalje za proizvodnju peleta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Veliko interesovanje Nišlija za nekretnike u Grčkoj

Izvor: NiskeVesti.rs, 25.Avg.2016

Interesovanje za kupovinu nekretnina u Grčkoj ne jenjava od prošle godine. Cene ovih kuća i stanova su znatno niže nego što su to bile prethodnih godina. Prema rečima prodavaca nekretnina, u Grčkoj stanove najčešće kupuju Rusi i Srbi. Samo u Paralijiima nekoliko kuća za prodaju nekretnina.. . Stan...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.