Zvezda krenula „stotkom“

Izvor: Politika, 29.Mar.2015, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda krenula „stotkom“

U derbiju prvog kola košarkaške Superlige „crveno-beli“ u praznom „Pioniru“ ubedljivi protiv Mega Leksa – 107:83 (28:26,27:21,28:22,24:14)

Košarkaši Crvene zvezde autoritativno su započeli takmičenje u Superligi Srbije. U derbiju kola „stotkom“ su častili navijače koji su utakmicu mogli da posmatraju putem tv ekrana ili interneta, jer je zbog kazne „Pionir“ bio prazan. Očekivalo se da će četvrti ovosezonski duel sa Mega Leksom biti mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << neizvesniji, posebno jer su „crveno-beli“ igrali bez povređenih Lazića i Vilijamsa, ali ispostavilo se da tim Dejana Radonjića nikad lakše nije došao do pobede. Do 24. minuta gosti su uglavnom bili u manjem zaostatku (najviše minus osam ), a onda su Zvezdini igrači podigli agresivnost do makismuma, srušili zonsku odbranu sa nekoliko pogođenih otvorenih šuteva i igra Mega Leksa raspala se kao kula od karata. Marjanović, Dženkis, Jović, Kalinić i Mitrović nosili su Zvezdu do maksimalne prednosti od 29 poena(104:75) i konačnih – 107:83 (28:26,27:21,28:22,24:14).

Već posle prve četvrtine „mirisalo“ je na ishod sa velikim brojem poena (53). Cilj „crveno-belih“ je bio da neutrališu brzu igru i tranziciju protivnika preko plejmejkera Miljenovića, što su ostvarili presingom Dangubića i Blažića. Marjanović i Mitrović su lako zagospodarili reketom, ali su tri „trojke“ održale Mega Leks u igri. I u drugoj donici Zvezda je imala više napadačkih rešenja, lako pravila višak, ali Miljenović i Jokić su iskoristili odlazak na odmor Marjanovića i neubedljivu igru Cirbesa. Povratkom prvog centra, prostor za prodore dobili su Dženkins i Mitrović, što je uz skakačku dominaciju (8-0 ofanzivni skok) bilo dovoljno za novu prednost od osam poena.

Marjanović je u prvom napadu posle odmora doneo prvu dvocifrenu prednost, a trener Mege Milojević pokušao je zonom“ da neutrališe najkorisnijeg igrača Evrolige. Ne samo da mu to nije pošlo za rukom (Marjanović ostvario još jedan „dabl-dabl“, 25 poena i 11 skokova), već su i šuteri „crveno-belih“ uzeli svoj šou. Bez garda, igra gostiju se potpuno raspala, a Zvezdina podigla do nivoa egzibicije.

Uz Marjanovića (indeks 31), odličnu partiju pružili su kapiten Mitrović (26) koji je potpuno nadigrao Jokića, Dženkins (27) neuhvatljiv za Zagorca i  Novozelanđanina Vebstera koji će pamtiti debi, Kalinić (19) fizički prejak za Krstića i Jović koji je pokazao šta je primarna uloga organizatora igre (asistencije i odbrana).  

Dvorana: „Pionir“. Sudije: Belošević, Glišić i Jevtović.

CRVENA ZVEZDA: Rebić, Dangubić 9 (jedna „trojka“), Aranitović, Mitrović 18 (2), Blažič 6 (2), Kalinić 14 (2), Marjanović 25, Tejić 2, Dženkins 21 (2), Jović 9 (1), Cirbes 3. Nije igrao Kaplanović.

MEGA LEKS: Kešelj 22 (3), Krstić 3 (1), Jaramaz, Miljenović 19 (3), Jokić 13 (1), Šulović 2, Vebster 5 (1), Zagorac 7, Nikolić, Musli 12. Nisu igrali Đoković i Simeunović.

M. S.

objavljeno: 29.03.2015.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Crvena Zvezda

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.