Zli Zo i Stern u Kući slavnih

Izvor: B92, 09.Avg.2014, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zli Zo" i Stern u "Kući slavnih"

Alonzo Morning i Dejvid Stern u petak su zvanično proslavili ulazak u košarkašku "Kuću slavnih".

Pored njih je ove godine istu počast dobilo sedam bivših igrača i trenera, kao i ženski tim Imakulata univerziteta iz perioda između 1972-74.

Stern je kao komesar NBA od 1984. do 2014. godine uveo brojne promene u ligu, uključujući porast formata takmičenja sa 23 na 30 timova, uvođenje lutrije na draftu i stvaranje razvojne lige.

Njegovi kritičari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najviše mu zameraju učestalost 'lokaut' situacija, kao i odluku da spreči prelazak Krisa Pola u Lejkerse, koja je itekako uticala na ravnotežu moći u takmičenju.

S druge strane, Alonzo Morning će u "Kući slavnih" biti zapamćen kao jedan od najborbenijih košarkaša u istoriji, čovek koji je posle transplantacije bubrega osvojio prsten sa Majamijem tokom 2006. godine.

Među novim članovima takođe su se našli nekadašnji igrač Voriorsa, Kingsa i Vizardsa Mič Ričmond, kao i Litvanac Sarunas Marčulionis.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.