Zajednički stav: Nećemo igrati ABA ligu, ako to ugrožava reprezentaciju

Izvor: Blic, 03.Jun.2015, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednički stav: Nećemo igrati ABA ligu, ako to ugrožava reprezentaciju

Košarkaški savez Srbije i četiri naša kluba učesnika ABA lige, Mega Leks, Metalac Farmakom, Partizan NIS i Crvena zvezda Telekom zahtevaju da transformacija ABA lige bude urađena u skladu sa zahtevima FIBA i standardima Evrolige.

Ovo je saopšteno posle sastanka predstavnika KSS-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Košarkaške lige Srbije i pomenutih klubova, uz napomenu da su svi predstavnici klubova saglasni da ne igraju regionalnu ligu ako to znači da će FIBA kazniti reprezentaciju zabranom igranja.

"Srpski nacionalni košarkaški interes je nesmetano učešće reprezentativnih selekcija Srbije na svetskim i evropskim prvenstvima. Svi klubovi i nacionalni košarkaški savez su saglasni da sve odluke usklađuju u odnosu na taj najviši srpski košarkaški interes. Srpski klubovi, učesnici regionalnog takmičenja, i nacionalni košarkaški savez apeluju na sve involvirane strane (strane koje učestvuju u ovoj priči) da se nastave razgovori kako bi se došlo do rešenja prihvatljivog za FIBA, klubove učesnike regionalne lige i nacionalne saveze sa prostora bivše Jugoslavije", navodi se u zajedničkom saopštenju.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija,   Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.