Vonder u Berlinu M. Pantića u novom izdanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2015, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vonder u Berlinu" M. Pantića u novom izdanju

Novo izdanje knjige priča "Vonder u Berlinu", jedne od najznačajnijih knjiga Mihajla Pantića, objavljeno je u Arhipelagu u ediciji Zlatno runo u kojoj su prethodno objavljene Pantićeve pripovedačke knjige "Hodanje po oblacima" i "Ako je to ljubav".

Knjiga Vonder u Berlinu donosi uzbudljive priče o urbanoj svakodnevici. U pričama iz ove knjige pojavljuju se figure Novog Beograda, koji će u kasnijim knjigama postati povlašćeni pripovedački prostor Mihajla Pantića, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i figure iz sveta rok muzike, filma i košarke.

Pisane sa strašću istraživanja urbane osećajnosti i osvajanja novih prostora u kojima se prepliću grad koji polako dolazi do vlastite istorije, svakodnevne fascinacije i fascinacije koje vuku poreklo iz knjiga, filmova, muzike i sporta, priče iz knjige "Vonder u Berlinu" otkrivaju retko pripovedačko umeće da se prepoznatljivo gradsko iskustvo razume iznutra, iz samog jezgra saznanja sveta, i da se viđeno i doživljeno ispuni slutnjama nepoznatog, tajanstvenog i napetog.

Objavljena prvi put 1987. godine, knjiga Vonder u Berlinu je doživela odličan uspeh kod kritike i publike. Ovo je četvrto izdanje ove Pantićeve knjige priča.

Priče iz ove knjige prevedene su na više jezika i zastupljene u nekoliko antologija i panorama savremene srpske priče objavljenih u zemlji i inostranstvu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.