Uvedeno novo košarkaško pravilo u Evroligi i Evrokupu za sledeću sezonu!

Izvor: Telegraf.rs, 01.Jul.2016, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvedeno novo košarkaško pravilo u Evroligi i Evrokupu za sledeću sezonu!

Novi format takmičenja u Evroligi i Evrokupu ispraćen je i novim pravilom za naredniu sezonu!

Kako bi se ubrzala igra u tranziciji, na sastanku u Barseloni je uvedeno pravilo da se prilikom kontranapada dosudi nesportski faul ukoliko odbrambeni igrač nije imao nameru da dođe do lopte.

- Ovo će definitivno ubrzati igru. Mislim da navijači vole tranziciju i brzu promenu poseda, a ovo će, nadam se, smanjiti broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << prekida i povećati broj poena na utakmici. Ovo mi se dopada - izjavio je Šarunas Jasikevičijus, a prenosi sajt Evrolige.

Slično je reagovao i Andrea Trinkijeri, trener nemačkog Bamberga.

Foto: Marko Todorović

- Ideja je da se pomogne razvoj napada. Mi treneri smo ranije uvek pohvalili igrača ako bi prekinuo tranziciju faulom. To više neće biti slučaj i to je velika promena. Ja već razmišljam kako da promenim treninge kako bi igrači usvojili ovo pravilo - rekao je Trinkijeri.

Na sastanku u Barseloni bili su prisutni Velimir Perasović (Anadolu Efes), Andrea Trinkijeri (Broze Bamberg), Dejan Radonjić (Crvena zvezda), Dimitris Itudis (CSKA), Dejvid Blat (Darušafaka), Jasmin Repeša (Emporio Armani), Željko Obradović (Fenerbahče), Erez Edelštajn (Makabi), Janis Sfaropulos (Olimpijakos), Jevgenij Pašutin (Uniks), Pablo Laso (Real Madrid) i Šarunas Jasikevičijus (Žalgiris).

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.