Uspeh devojčica Šumadije 1903 u Mađarskoj (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 26.Jul.2016, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspeh devojčica Šumadije 1903 u Mađarskoj (FOTO)

Mlade fudbalerke Šumadije 1903 na prijemu u salonu Skupštine grada

U svečanom salonu Skupštine grada, danas je organizovan prijem za predstavnike Ženskog fudbalskog kluba Šumadija 1903, koji su sa turnira iz mađarskog grada Kapošvara doneli dva pehara, kao i srebrne i bronzane medalje za osvojeno drugo mesto u uzrastu do 14, odnosno treće mesto u uzrastu do 16 godina.
Bio je to veliki tradicionalni, trinaesti po redu festival sporta, na kojem se oko 5000 devojčica >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << iz 28 zemalja sveta takmičilo u fudbalu, košarci, odbojci i rukometu. Ekipa Šumadije 1903 se sa oko tridesetak devojčica, koje su predvodili treneri Nenad Filipović i Ivan Arsenijević, takmičila u dve uzrasne kategorije i ostvarila veliki uspeh u konkurenciji mnogo brojnijih klubova, sa dužom tradicijom u ženskom fudbalu.
Zajednički snimak predstavnika Šumadije 1903 sa Nikolom Uroševićem
Njima je danas u prisustvu roditelja na uspešnom predstavljanju grada na ovoj velikoj sportskoj manifestaciji čestitao Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za sport.
Osvajanje srebrnih i bronzanih medalja na ovako masovnom turniru, koji je okupio devojčice iz čitavog sveta, veliki je uspeh za vas, ali i za naš grad. To je pokazatelj da se u Šumadiji 1903 dobro radi sa mlađim selekcijama u ženskom fudbalu i to mora da bude podstrek da još bolje radite, a mi ćemo vas u tome još više podržavati – rekao je Urošević.
Treneri Arsenijević i Filipović sa Uroševićem i predsednicom Miloradović
Predsednica ŽFK Šumadija 1903 Danijela Miloradović, čiji je seniorski tim ove godine osvojio drugo mesto u Prvoj žesnkoj ligi Srbije, iako postoji samo četiri godine, nije iznenađena uspehom najmlađih fudbalerki ovog kluba, koje rade samo dve godine.
U ovoj prostoriji su sedeli ambasadori i mnogo važni sportisti, među njima i Novak Đoković. Vaši roditelji treba da znaju da ovo nije običan uspeh, da ste tamo igrale samo fudbal i donele pehare i medalje. Ove medalje nisu me iznenadile, jer ste vredno radile. Očekujem da nastavite da i dalje trenirate i postižete uspehe. Mlađe selekcije smo osnovali pre dve godine i one su bez premca i poraza u razvojnoj ligi na području FS Regiona Zapadne Srbije – pohvalila se predsednica Miloradović.
Trener Nikola Filipović rekao je da ovo predstavlja veliki uspeh za devojčice iz Šumadije 1903.
Ovo je velika čast za naše devojčice, kojih u klubu imamo oko 60, što im je priređen prijem od ljudi iz gradske uprave, jer su to i zaslužile svojim igrama i ponašanjem. Mislim da su na pravi način reprezentovale naš klub, grad Kragujevac i našu zemlju Srbiju, iako su druge države bile mnogo brojnije. Starije devojčice do 16 godina poražene su u polufinalu od Šveđanki, koje su osvojile prvo mesto i zlatnu medalju. Naše devojčice do 14 godina  (2004. i 2005. godište) izgubile su u finalu od poljske ekipe Milovka, iako su pobrale simpatije organizatora, koji je izrazio želju da učestvujemo i na sledećem turniru u Mađarskoj – istakao je trener Filipović.
Kapiten Šumadije 1903 Biljana Ilić i najmlađa Elena Krstić sa priznanjima
Treba reći da je Šumadija 1903 imala i najmlađeg učesnika turnira u Kapošvaru. To je desetogodišnja Elena Krstić, koja je od marta ove godine krenula da trenira ovaj sport. Njena klupska drugarica Biljana Ilić (15), inače kapiten ekipe koja je ostvarila uspeh na turniru u Mađarskoj, počela je da se bavi fudbalom od osme godine i već je nastupala i za seniorski tim.
Oduševljeni smo boravkom i učešćem na ovom turniru, gde smo odigrale odlično, ali nas sreća nije poslužila da donesemo i zlatne medalje. Najteže je bilo protiv Šveđanki koje su osvojile prvo mesto, a nanele su nam jedini poraz. Odigrala sam devet utakmica na ovom turniru i zadovoljna sam ostvarenim rezultatima i ovim što nam je priređeno u Skupštini grada. To nam je veliki podstrek i ohrabrenje da još više radimo i postižemo bolje rezultate – rekla je za KG Sport kapiten Biljana Ilić, učenica drugog razreda Druge kragujevačke gimnazije.
Poklon Nikoli Uroševiću za podršku mladim fudbalerkama Šumadije 1903
Na kraju prijema za mlade fudbalerke Šumadije 1903, predsednica kluba Danijela Miloradović poklonila je Nikoli Uroševiću, pomoćniku gradonačelnika za sport, dres sa napisom „Šumadija u srcu“.
Tekst i fotografije: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.