Ukrajina neće EP, šansa za Srbiju

Izvor: B92, 19.Mar.2014, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina neće EP, šansa za Srbiju

Košarkaški savez Ukrajine saopštio je da odustaje od organizacije Evropskog prvenstva 2015. godine, jer nije u mogućnosti da ga organizuje.

U Ukrajini je već nekoliko meseci nestabilna politička situacija, a zbog sukoba sa Rusijom oko Krima dodatno je ugrožena bezbezdnost.

Ukrajinci su predložili FIBA da domaćin EP 2015 bude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << druga zemlja ili više zemalja, a da Ukrajini dodeli naredno EP 2017. godine. To je šansa za Srbiju, koja prema saznanjima B92 želi da bude domaćin bar jedne od grupa.

Iz Košarkaškog saveza Srbije nisu mogli da nam potvrde zvanično interesovanje za organizaciju EP 2015, a vise o tome znaće se nakon što FIBA zvanično saopšti da traži novog organizazora, ili koorganizatore.

"Ukrajina se danas bori za evropsku budućnost. Nadamo se da će u bliskoj budućnosti biti rešene svi ekonomski i politički problemi i situacija se stabilizovati, kako bi mogli uspešno da sprovedemo ovakav projekat", rekao je šef organizacionog odbrora EP2015 Markijan Ljubkivskij.

On je istakao da ni ekonomska situacija ne dozvoljava Ukrajini da bude domaćin velikog takmičenja.

"Naša zemlja više ne može da finansira izgranju multifunkcionalne areni niti pripremne radove. Ni lokalni komiteti nemaju vremena da budu spremni. U današnjim ekonomskim i političkim okolnostima Ukrajina ne može da organizuje veliki projekat kakav je Evrobasket", rekao je Lubkivskij.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina neće EP, šansa za Srbiju

Izvor: B92, 19.Mar.2014

Košarkaški savez Ukrajine saopštio je da odustaje od organizacije Evropskog prvenstva 2015. godine, jer nije u mogućnosti da ga organizuje...U Ukrajini je već nekoliko meseci nestabilna politička situacija, a zbog sukoba sa Rusijom oko Krima dodatno je ugrožena bezbezdnost...Ukrajinci su predložili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.