Težak zadatak pred orlićima, rival u četvrtfinalu ih je savladao u prošlom finalu

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Težak zadatak pred "orlićima", rival u četvrtfinalu ih je savladao u prošlom finalu

Protivnik juniorske košarkaške reprezentacije Srbije, sastavljene od igrača do 18 godina starosti, u četvrtfinalu Evropskog prvenstva koje se održava u grčkom Volosu biće selekcija Turske i to u subotu od 15.45.

Izabranici selektora Slobodana Klipe drugu fazu šampionata počeli su porazom od selekcije Španije, da bi u duelima sa Francuskom i Češkom veoma dobrim igrama došli do ubedljivih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trijumfa, što im ipak nije pomoglo da zauzmu bolju poziciju od četvrtog mesta u grupi “E”.

Parovi četvrtfinala

Španija – BIH (13:30)

SRBIIJA – Turska (15:45)

Litvanija – Nemačka (18:00)

Grčka – Francuska (20:15)

"Ono što je mnogo važnije, forma srpskih juniora je evidentno u usponu. Naš mladi tim deluje sve kompaktnije i uigranije, a sve je više razigranih pojedinaca što u završnici šampionata može da ima presudan značaj", ističe se na sajtu KSS-a.

Reprezentacija Turske zauzela je prvo mesto u grupi „F“. Ostvarili su dosadašnjem toku šampionata pet trijumfa i pretrpeli ubedljiv poraza od domaćina Grčke (77:54), kada je 1.700 gledalaca došlo da bodri svoje Helene.

U svakom slučaju biće to zanimljiv duel i prilika srpskim reprezentativcima da se revanširaju selekciji Turske za prošlogodišnji poraz u finalu Evropskog prvenstva koje se održalo u Konji. Tada su Turci pobedili sa ubedljivih 85:68.

Iz tadašnje šampionske generacije Turaka, sada igra samo Furkan Kormaz koji na ovom šampionatu kao bek-šuter postiže 14,8 poena po meču, i ima 3,8 skoka, te 2,3 asistencije, a u našoj sadašnjoj selekciji (Dimitrijević, Ćirković, Aranitović, Jovanović, Glišić, Stojanović, Radanov, Popović, Spasojević, Senić, Simanić, Miladinović) nema nikog iz vice-šampionskog sastava 2014. (Peno, Simić, Čarapić, Ostojić, R. Đoković, Marinković, I. Đoković, Lazarević, Pavlović, Radovanović, Vučetić, Karadžić).
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.