Srpski klubovi poručili ABA: Transformacija po zahtevu FIBA

Izvor: Politika, 03.Jun.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski klubovi poručili ABA: Transformacija po zahtevu FIBA

BEOGRAD– Košarkaški savez Srbije (KSS) i srpski klubovi učesnici regionalnog takmičenja pozvali su danas rukovodstvo ABA lige da transformacija takmičenja bude usklađena u skladu sa zahtevima FIBA i standardima Evrolige.

To praktično znači da KSS, Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks i Metalac insistiraju da privatnih lica nema u vlasništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << takmičenja, kako zahteva FIBA, jer bi u protivnom bili suočeni sa sankcijama, među kojima je i zabrana nastupa reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

„Srpski nacionalni košarkaški interes je nesmetano učešće reprezentativnih selekcija na svetskim i evropskim prvenstvima. Svi klubovi i nacionalni košarkaški savezi su saglasni da sve odluke usklađuju u odnosu na taj najviši srpski košarkaski interes”, navodi se u saopštenju posle današnjeg sastanka u Kući košarke.

Ujedno, srpski klubovi, učesnici regionalnog takmičenja i nacionalni košarkaški savez apeluju na involivirane strane da se nastave razgovori kako bi se došlo do rešenja prihvatljivog za FIBA, klubove učesnike regionalne lige i nacionalne saveze sa prostora bivše Jugoslavije.
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski klubovi: Postupiti po zahtevima FIBA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2015

Košarkaški savez Srbije (KSS) i srpski klubovi učesnici regionalnog takmičenja pozvali su danas rukovodstvo ABA lige da transformacija takmičenja bude usklađena u skladu sa zahtevima FIBA i standardima Evrolige...To praktično znači da KSS, Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks i Metalac insistiraju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.