Sparsi ponizili Oklahomu na startu serije

Izvor: B92, 01.Maj.2016, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sparsi ponizili Oklahomu na startu serije

Košarkaški San Antonija ponizili su Oklahomu, jednog od potajnih favorita, u prvom meču četvrtfinalne serije plej-ofa.

Sparsi su na svom parketu slavili rezultatom 124:92 i tako još jednom istakli kandidaturu za šampionski prsten.

Utakmica u ’AT&T centru’ bila je „jednosmerna“ ulica od samog početka – domaći sastav poveo odlepio se posle nekolio minuta na 19:6 i onda samo povećavali prednost.

Ona je do poluvremena narasla na 33 poena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zadržali su je i u nastavku i na kraju je iznosila pola koša manje.

Dominantna ličnost bio je Lamarkus Oldridž koji je za nešto manje od 30 minuta na parketu postigao 38 poena (18-23 iz igre, 1-1 za tri, 1-1 penali), uz šest skokova i jednu asistenciju.

„Bila je to samo jedna od onih noći, ne mogu da preuzmem zasluge za pobedu. Verovao sam u sebe i pogađao neke šuteve koje verovatno u sledećoj utakmici neću. To je za mene večeras bilo dovoljno“, reklao je Oldridž.

Njega je sjajno pratio Kavaj Lenard sa 25 poena (10-13 iz igre) i po 5 skokova i asistencija, dok je Grin dodao 18 poena. Njih trojica bili su jedini igrači ’Mamuza’ sa dvocifrenim brojem poena, ali je odlična napadačka partija celog tima bila dovoljna za ubedljiv trijumf.

Srpski košarkaš Boban Marjanović odigrao je nešto više od 8 minuta – ubacio je 4 poena, uhvatio 5 lopti i imao 2 asistencije.

S druge strane, dve najveće zvezde Oklahome nisu bile na nivou, a interesantan podatak jeste da nisu pogodili niti jednu trojku i zbirno meč završili sa manje poena od Oldridža. Kevin Durent je zabeležio 16 poena uz očajan šut iz igre (6-15), a Rasel Vestbruk bio je još gori – 14 poena (5-19 iz igre) i 9 asistencija. Najefikasniji je bio Serž Ibaka sa 19 poena.

„Uradili su dobar posao u udvajanju, u većini slučajeva imali su dodatnog igrača koji je pomagao u odbrani“, rekao je Vestbruk.

Drugi meč polufinala Zapada na programu je u noći između ponedeljka i utorka, takođe u Teksasu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

G1: Sparsi se igrali sa grmljavinom

Izvor: N1 televizija, 01.Maj.2016

Košarkaški San Antonija ponizili su Oklahomu, jednog od potajnih favorita, u prvom meču četvrtfinalne serije plej-ofa...Sparsi su na svom parketu slavili rezultatom 124:92 i tako još jednom istakli kandidaturu za šampionski prsten.Dominantna ličnost bio je Lamarkus Oldridž koji je za nešto manje...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.