Selektor Đorđević o razlozima precrtavanja Dangubića i Gudurića

Izvor: Telegraf.rs, 23.Jul.2016, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selektor Đorđević o razlozima precrtavanja Dangubića i Gudurića

Selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Ðorđević rekao je da je zadovoljan radom Nemanje Dangubića i Marka Gudurića, ali da nije bilo vremena da se nametnu i budu na konačnom spisku za Olimpijske igre u Riju.

- Dangubić i Gudurić bili su ravnopravni članovi reprezentacije. Nažalost nije bilo dovoljno vremena da se nametnu, pošto smo imali jako kratak period za uigravanje za utakmice kvalifikacionog turnira. Zbog specifičnosti i kratkog trajanja ovih priprema, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << oni jednostavno nisu ni dobili pravu šansu da izbore mesto u timu - rekao je Ðorđević za sajt KSS.

Foto: Marko Todorović

On je pohvalio pomenuti dvojac i poručio da je svaki trening odradio odlično.

- Možemo da budemo ponosni na ono što su uradili za ovih pet nedelja i siguran sam da imamo igrače za budućnost. Zahvalan sam im na svemu što su pružili za reprezentaciju - poručio je Ðorđević.

Srbiju će u Riju predstavljati: Stefan Jović, Marko Simonović, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Milan Mačvan, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica, Miloš Teodosić, Nikola Jokić, Vladimir Štimac i Stefan Birčević.

Foto: Marko Todorović

Srpski košarkaški danas se vraćaju sa Kopaonika, a potom putuju u ponedeljak na tunir u Argentinu, što će biti poslednja provera pred Igre u Riju.

Srbija će na OI igrati u A grupi sa Francuskom, SAD, Venecuelom, Kinom i Australijom.

(Tanjug)


Pogledaj vesti o: Košarka,   Olimpijske igre

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Đorđević izabrao tim za Igre

Izvor: MVP.rs, 23.Jul.2016

Poznata su imena 12 Orlova koji će igrati u Riju...Bliže se Olimpijske igre i samo se čekalo kada će Aleksandar Đorđević odrediti konačan spisak. Taj momenat je i došao, a poslednji rez "nisu preživeli" Marko Gudurić i Nemanja Dangubić..."Dangubić i Gudurić su bili ravnopravni članovi...

Nastavak na MVP.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.