Šampionke Evrope u odbranu košarkaške titule moraju iz kvalifikacija, evo i rivala

Izvor: Blic, 04.Jul.2015, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampionke Evrope u odbranu košarkaške titule moraju iz kvalifikacija, evo i rivala

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće u kvalifikacijama za naredni šampionat "starog kontinenta" u grupi D sa Ukrajinom, Nemačkom i Luksemburgom, odlučeno je žrebom u Minhenu.

Prag će biti domaćin tog prvenstva, na kome će učestvovati 16 timova (umesto 20 kao 2015). Samo takmičenje odvijati u kraćem formatu, jer će se odmah posle prve runde ići u nokaut fazu. I to, pobednici grupa će se direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << plasirati u četvrtfinale, a drugoplasirane i trećeplasirane selekcije igraće na tom Eurobasketu mečeve osmine finala.

Kada je o kvalifikacijama reč, u njima od ove godine ne mora da učestvuje samo jedna reprezentacija, i to domaćin - Češka, dok će se za preostalih 15 mesta boriti timovi kroz pet grupa, uključujući i "našu", pomenutu grupu D.

Na ženski Eurobasket 2017. plasiraće se devet pobednika grupa, kao i šest najboljih drugoplasiranih selekcija.

Još jedna novina je da će se kvalifikacije odvijati tokom predaha u klupskoj sezoni, pa će se po dva meča igrati u periodu od 16. do 25 novembra, zatim od 15. do 25. februara 2016, a onda i u novembru 2016.

U grupi A nalaze se Letonija, Litvanija i Slovenija, u grupi B Hrvatska, Francuska, EStonija i Holandija, u grupi C su Italija, Crna Gora, Velika Britanija i Albanija, u grupi E Mađarska, Slovačka, Portugalija i Island, u grupi F su Grčka, Rusija, Bugarska i Švajcarska, u grupi G Poljska, Belorusija i Belgija, u grupi H RUmunija, Turska, Izrael i BiH, i u grupi I - Švedska, Španija i Finska.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija u grupi sa Ukrajinom, Nemačkom i Luksemburgom

Izvor: Studio B, 04.Jul.2015

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi D kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2017. godine u Češkoj zajedno sa Ukrajinom, Nemačkom i Luksemburgom, odlučeno je danas žrebom u Minhenu...Srpske košarkašice moraće da igraju kvalifikacije, iako su pre šest dana u Budimpešti...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.